Slecht Ajax bivakkeert zichzelf in lastige positie voor titelrace

Gepubliceerd op 19 maart 2017 om 16:27

Ajax heeft zichzelf in een hele moeilijke positie gebivakkeerd. Door een gelijkspel op Woudestein is de titel verder uit zicht geraakt.

 

Ajax begon aardig gewijzigd aan het duel met Excelsior. Kenny Tete speelde voor de nog licht geblesseerde Joël Veltman. In het centrum kreeg Matthijs de Ligt de voorkeur boven Nick Viergever. Bertrand Traoré startte in de spits, omdat Kasper Dolberg met een liesblessure kampt. Justin Kluivert stond daardoor rechtsvoor.

Dat De Ligt voor Oranje is opgeroepen, zorgde de afgelopen dagen al voor de nodige commotie. Na de treffer van Excelsior zal dat niet minder worden. In eerste instantie veroverde de jongeling de bal goed, maar vervolgens ging het mis. De Ligt wilde Sánchez inspelen, maar dat liep verkeerd af. Mike van Duinen kwam ertussen en scoorde knap. In de herhaling werd duidelijk dat zijn schot via Tete dusdanig werd beroerd, dat de treffer op Tete's naam kwam: 1-0.

Gelukkig leek Ajax wakker geschud, want al snel werd de stand weer gelijk getrokken. Een snelle combinatie tussen Hakim Ziyech en Amin Younes, leverde een aan goede voorzet van de eerstgenoemde op. De bal schoot langs Bertrand Traoré, maar bij de tweede paal stond Justin Kluivert volledig vrij. Die maakte de fout van leeftijdsgenoot De Ligt goed en maakte gelijk.

Ajax creëerde verder weinig meer en zo was 1-1 de ruststand. In de rust verving Nick Viergever de matige spelende Davinson Sánchez.

Met Viergever binnen de lijnen werd het veldspel er niet veel beter op. Ajax kwam er nauwelijks doorheen, terwijl Excelsior zelfs gevaarlijker was dan de Amsterdammers. Hicham Faik leek de Rotterdammers dan ook op voorsprong te schieten, maar André Onana hield Ajax met een fantastische reflex op de been.

De slotfase leverde een aantal kansrijke momenten op. Eerst was Younes dichtbij een treffer. Even later kopte de ingevallen Mateo Cassierra voorlangs. Maar verder dan dat kwam Ajax niet.

Het gat met Feyenoord is daardoor opgelopen tot zes punten, waardoor een kampioenschap erg ver weg is. Na de interlandperiode staat De Klassieker op het programma. Winnen is dan de enige optie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.