Heiko is voorbijgestreefd

Gepubliceerd op 17 maart 2017 om 20:55

COLUMNS- Het contrast kan haast niet groter. Terwijl de 17-jarige Matthijs de Ligt voor het eerst werd geselecteerd voor het Nederlands Elftal, zat Heiko Westermann gisteren weer 90 minuten op de bank. Althans 90, even gloorde er hoop voor de routinier.

 

We zaten om en nabij minuut 60 toen Westermann zijn Ajax-jas uitdeed en de mooie Mercedes-stoelen verruilde voor een plek aan de zijlijn. Samen met Frenkie de Jong, Daley Sinkgraven en Justin Kluivert liep-ie daar. Wellicht tegen beter weten in.

 

‘Wie is die kale?’ ‘Dat is die Duitser toch?’ ‘Oh ja, Heiko mag ook even lopen.’ De reacties op de tribune verraden veel. Westermann heeft zijn eigen fans nog niet van zijn kwaliteiten kunnen overtuigen. En dat gaat-ie waarschijnlijk ook niet meer doen.

 

Heiko is voorbijgestreefd. Peter Bosz had behoefte aan een fysiek sterke mandekker, eentje die de gevreesde aanval van Kopenhagen in toom kon houden. Heiko moet toch gedacht hebben dat er een rol voor hem zou zijn weggelegd, aan het begin van dit tweeluik. Maar Bosz koos voor De Ligt. 

 

Die speelde in Denemarken een redelijk duel, maar kon zijn directe tegenstander niet van score afhouden. In de return kon Ajax echter weer beschikken over Davinson Sánchez. Naast Sánchez koos Bosz opvallend genoeg (opnieuw) voor De Ligt. Het talent maakte het vertrouwen meer dan waar, werd matchwinner en verdiende een uitverkiezing voor Oranje. Niemand die een woord over Westermann rept.

 

Het contrast is dan ook enorm. De man die 2x zou oud is als De Ligt, werd rond minuut 70 door Bosz bij zich geroepen. Niet om in te vallen, maar om te melden dat-ie weer kon gaan zitten. ‘Gaat die kale nou nog komen ook?’ ‘Nee, gelukkig. Hij doet zijn jas weer aan.’


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.