De Ligt, Viergever en Tete bij Nederlands Elftal

Gepubliceerd op 17 maart 2017 om 12:45

NIEUWS- Bondscoach Danny Blind heeft zojuist zijn selectie voor de duels met Bulgarije en Italië bekend gemaakt. Matthijs de Ligt debuteert, maar er zijn meer Ajacieden.

De Ligt speelde gisteren een ijzersterk duel tegen FC Kopenhagen. Na zes Eredivisie-wedstrijden (waarvan slechts één als basisspeler), vindt de jonge mandekker zichzelf terug in de definitieve selectie. De Ligt kan de op één na jongste debutant worden.

 

Twee verdedigers die gisteren ook uitstekend speelde zijn Nick Viergever en Kenny Tete. Ook zij vinden zichzelf terug in het keurkorps van Danny Blind. Voor Viergever is het voor het eerst sinds lange tijd, nadat hij in 2012 al debuteerde. Tete verloor dit seizoen zijn basisplaats, waardoor een snelle terugkeer in Oranje ook vrij onverwachts komt. Desalniettemin zijn beide verdedigers van de partij.

 

Davy Klaassen en Joël Veltman completeren het vijftal Ajacieden in de groep. Klaassen is normaliter basisspeler, terwijl Veltman in Oranje een beetje tussen bank en basis pendelt. 

 

Jasper Cillessen, Daley Blind en Wesley Sneijder zijn de oud-Ajacieden in de selectie.

 

Zie hier de volledige selectie:

IMG_6283.png


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.