Ajax bereikt kwartfinale na uitstekende overwinning op Kopenhagen

Gepubliceerd op 16 maart 2017 om 23:35

Ajax heeft de kwartfinale van de Europa League bereikt. In een uitverkochte ArenA werd FC Kopenhagen overtuigend verslagen.

Doordat Davy Klaassen geschorst was, droeg Joël Veltman de aanvoedersband. Veltman kreeg echter vroeg in de wedstrijd al een aantal tikken te verwerken, waardoor hij zich noodgedwongen moest laten vervangen door Kenny Tete.

 

Tete stond net op tijd in het veld om onderdeel uit te maken van een schitterende aanval. Kopenhagen kreeg alle hoeken van het veld te zien. Via Amin Younes leek Ajax de heerlijke aanval uiteindelijk doelpuntloos te besluiten, maar de rebound van zijn schot werd door Bertrand Traoré tot doelpunt gepromoveerd. De dit seizoen zo vaak verguisde buitenspelers zette Ajax op het juiste spoor.

 

Nog voor rust verdubbelde Kasper Dolberg de score. In de blessuretijd van de eerste helft verdiende de Deen zelf een strafschop. Koel is we hem kennen, schoot Dolberg raak: 2-0.

 

De tweede helft was slordiger dan de eerste. Gelukkig bleef Ajax met Davinson Sánchez en Matthijs de Ligt achterin feilloos overeind. Ook de backs Tete en Nick Viergever kende een sterke wedstrijd, waardoor Ajax alleen een kans van Cornelius moest toestaan. De spits, in het heenduel nog trefzeker, schoot nu rakelings naast.

 

In de absolute slotfase verzuimde Ajax het duel volledig in het slot te gooien. Het eindsignaal kwam dan ook als een welkome verlossing voor alles en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt.

 

Door deze overwinning staat Ajax voor het eerst sinds 14 (!) jaar weer in de kwartfinale van een Europees-toernooi.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.