Herboren Dolberg na korte vakantie

Gepubliceerd op 13 maart 2017 om 14:29

Kasper Dolberg kent een geweldig seizoen. De 19-jarige aanvaller debuteerde dit jaar in de hoofdmacht, kende een korte vormdip, maar dankzij een korte vakantie lonkt er nu weer meer. Een record van Patrick Kluivert is in zicht.

 

Waar wij voor Ajax - FC Twente al melding maakte van een bijzondere statistiek die Dolberg kan overleggen, onderstreepte de Deen deze nog maar eens. Met twee treffers in opnieuw een thuisduel, komt er een record in zicht. Patrick Kluivert scoorde in zijn debuutseizoen 13x in thuisduels, Dolberg kan dat aantal evenaren en overtreffen. 

 

‘Ik heb de statistieken gezien. Ja, ik hou ervan om in de ArenA te spelen en het aantal van Kluivert is een mooi streven.’ Liet Dolberg na de wedstrijd tegen Twente optekenen door De Telegraaf. 

 

Kluivert scoorde niet alleen 13x in Amsterdam, in het volledige Eredivisie-seizoen maakte hij 18 treffers. Dat zou voor Dolberg een mooi aantal zijn. De spits maakte tot nog toe 13 treffers. Hij heeft nog 8 wedstrijden om ook dat aantal van Kluivert te overtreffen. 

 

Wanneer Dolberg in het tempo van de laatste weken doorgaat met scoren, moet dat aantal haalbaar zijn. Toch kende de Deen ook even een mindere periode. Een korte vakantie in eigen land deed Dolberg echter goed: ‘De trainer belde me na de wedstrijd tegen Heracles. Hij zei dat hij wilde dat ik naar Denemarken ging, omdat we toch geen midweekse verplichtingen hadden.’ De Deen keerde herboren terug uit zijn thuisland: ‘Ik heb weer nieuwe energie. Ik mocht lekker bij familie relaxen. Die rust had ik even nodig. Het was gewoon even vier dagen niet aan voetbal denken.’

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.