Opvallend: Als Dolberg scoort, scoort Klaassen niet en andersom

Gepubliceerd op 12 maart 2017 om 11:00

Kasper Dolberg en Davy Klaassen zijn de twee productiefste Ajacieden dit seizoen. Klaassen maakte er als aanvallende middenvelder al 15 (over alle competities), terwijl spits Dolberg zich met eenzelfde aantal tevreden mag stemmen. Het opvallende is echter dat Klaassen en Dolberg nooit samen in één wedstrijd scoren.

 

Ga alle Ajax-wedstrijden van dit seizoen er maar op na; nooit scoorde ze allebei in hetzelfde duel. Als Dolberg scoort, scoort Klaassen niet. En andersom. Maar er vallen nog meer dingen op.

 

Dolberg maakt zijn doelpunten met name in thuisduels. Slechts twee treffers maakte de Deen buiten de ArenA. Dat zijn echter niet de minste. Vorig jaar legde Dolberg De Kuip het zwijgen op met een magistrale stiftbal en deze week verzorgde hij het belangrijker uitdoelpunt in het heenduel met Kopenhagen. Buiten deze twee belangrijke treffers, schiet Dolberg dus vooral raak in de ArenA. Zo was het eerder driemaal raak tegen NEC en trof Dolberg ook tegen PEC meer dan eens doel. Hoe zit dat met Davy Klaassen?

 

De aanvoerder is bezig aan een fantastisch seizoen. Hij kan geweldige statistieken overleggen, zeker op het gebied van doelpunten. Klaassen speelde dit Eredivisie-seizoen 24 wedstrijden, waarin-ie 12x scoorde. Hij loopt dus één op 2, erg knap voor een middenvelder. In tegenstelling tot Dolberg maakt Klaassen zijn doelpunten liever buitenshuis. Over alle competities gezien maakte Klaassen 12 uit- en drie thuisdoelpunten. 

 

Wanneer we Klaassen zijn thuisdoelpunten verder uitlichten, treffen we een bijzondere overeenkomst met Dolberg. Klaassen scoort dus niet vaak thuis, maar tegen PSV deed hij dat wel. Zo hebben Klaassen en Dolberg beide gescoord in een topper, maar dan wel tegenstrijdig met hun eigen statistieken.

 

Je kunt je afvragen wat we met dit gegeven moeten. Het is met name erg opvallend. Een cliché onder de voetbaltrainers luidt: ‘Het maakt mij niet uit wie ze scoort, als iemand maar scoort.’ Dit is zeker waar, maar het blijft bijzonder. Wellicht dat het dit seizoen toch nog voor gaat komen, maar voor nu kunnen we zeggen: ‘Als Dolberg scoort, scoort Klaassen niet. En andersom.’

IMG_6197-1.png


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.