Viergever schiet Ajax naar volgende ronde Europa League

Gepubliceerd op 23 februari 2017 om 21:04

VERSLAGEN/REPORTAGES- Ajax heeft zich ten koste van Legia Warschau geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. Nick Viergever nam vlak na rust de enige treffer voor zijn rekening.

Ajax moest het in de return tegen Legia doen zonder Daley Sinkgraven (geblesseerd), Kenny Tete (geschorst), Matthijs de Ligt (speelde dinsdag met de A1) en Justin Kluivert (Idem dito). Tegenover dit kwartet afwezigen stond dat Ajax’ nieuwste aanwinst David Neres voor het eerst bij de selectie zat. De Braziliaan begon logischer wijs op de bank.

 

 

Het spelbeeld leek erg veel op dat van een week geleden. Ajax had de bal en kreeg van Legia de tijd en ruimte om tot voetballen te komen. De Polen groeven zich ver op eigen helft in, waardoor Ajax lastig tot kansen kwam.

Het eerste echte wapenfeit kwam van de linkerschoen van Hakim Ziyech. De middenvelder, die na matige optredens tegen Legia en Vitesse aardig wat kritiek krijgt, schoot de bal op de paal. De uitverkochte ArenA was wakker.

 

Aan de andere kant leek Legia er uitstekend uit te komen. Een dieptebal op spits Kucharczyk werd door een de uitstormende André Onana echter goed onschadelijk gemaakt. 

 

Kort hierop leek Legia dan toch de score te openen. Odjidja lanceerde de diepgaande Guilherme, die de bal vanaf de zijkant direct voorgaf op Kucharczyk. De Pool dacht de score te openen, maar een lichte tussenkomst van Jaïro Riedewald voorkwam dat.

 

Na deze waarschuwingsseinen van de Polen, liet ook Ajax weer van zich horen. Een goede voorzet van Amin Younes op de vrijstaande Davy Klaassen, werd door de laatstgenoemde over gekopt. 

 

Na de rust lukte het Ajax wonderbaarlijk snel om te scoren. Na een snelle combinatie tussen Ziyech en Klaassen kwam de bal bij Younes. Het schot van de Duitser was goed geplaatst, maar miste snelheid. Doelman Malarz kon weinig anders dan de bal naar de zijkant verwerken, daar stond echter een vrijstaande Ajacied. Gelegenheidsback Nick Viergever was namelijk mee naar voren gekomen en werkte de bal in het nagenoeg lege doel: 1-0. 

 

Met deze stand was Ajax door, maar de opdracht voor Legia veranderde hierdoor niet. De Polen hadden aan één doelpunt genoeg om door te gaan. Deze treffer kwam er gelukkig niet. Legia probeerde met man en macht een slotoffensief te forceren, maar verder dan gele kaarten voor Davinson Sánchez en Joël Veltman leidde dit niet. Beide verdedigers zijn door deze makkelijk gegeven kaarten door de zwak fluitende Taylor echter wel geschorst voor de volgende ronde.

IMG_6044.png

 

In de laatste minuten liet Ajax het na om te scoren. Legia had nog één verdediger over achterin, waardoor Ajax een minuut voor tijd met vijf man op het vijandelijke doel af mocht. Dit werd echter dramatisch uitgespeeld door de Amsterdammers, waarna het eindsignaal van Taylor een einde aan alle spanning maakte. Ajax zit bij de laatste 16 ploegen van de Europa League.

 

Vanmiddag om 13.00u is de loting voor de achtste finale. Deze loting is live te volgen via onze website.

IMG_6040.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.