Riedewald: 'Prettig dat ik op mijn eigen plek kon spelen'

Gepubliceerd op 20 februari 2017 om 08:10

NIEUWS- Jaïro Riedewald blikte na afloop van Vitesse - Ajax terug op zijn eigen optreden. De verdediger was blij dat hij op zijn eigen positie mocht starten.

Riedewald verloor dit seizoen zijn basisplaats aan Nick Viergever. Sinds hij uit de basis verdween, speelde de jonge verdediger alleen nog bij blessures en schorsingen van anderen. Zijn laatste basisplaats in de Eredivisie dateerde dan ook van het laatste duel voor de winterstop: bij Ajax - PSV verving hij de geschorste Viergever.

Nadat Riedewald tussendoor een aantal keer meespeelde bij Jong Ajax, was er tegen Vitesse een basisplek ingeruimd voor de mandekker. Dit kwam door de blessure van Daley Sinkgraven. Door zijn absentie schoof Viergever door naar linksback en kon Riedewald centraal beginnen: „Mijn voorkeur gaat ook uit naar een centrale positie. Het is prettig dat ik, na zo'n lange tijd niet te hebben meegedaan, kan spelen op mijn eigen plek.” Zo zei Riedewald in gesprek met De Telegraaf.

Over zijn eigen optreden was de verdediger tevreden en opgelucht: „Ik wil zo graag spelen. Vandaag was dan eindelijk de dag. Ik kan wel goed trainen of twintig minuten invallen, maar het is lekker als ik een hele wedstrijd kan laten zien dat ik het nog kan. Dat geeft een goed gevoel, zeker nu we hebben gewonnen. Vitesse was wel dreigend, maar echte honderd procent-kansen hebben we niet weggegeven.”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.