Carel Eiting, toekomstig aanvoerder van Ajax 1

Gepubliceerd op 11 februari 2017 om 14:47

COLUMN- Wat een mooie week voor Carel Eiting. De middenvelder annex verdediger scoorde vorige week vrijdag zijn eerste doelpunten in het betaald voetbal, zat zondag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Ajax 1 en was dinsdag belangrijk in de Youth League. Eiting is een voorbeeld voor veel jeugdspelers.

 

Eiting komt over als een slimme en nuchtere jongen, die in interviews zorgvuldig zijn woorden uitkiest. Koning Carel is rustig en bedeesd, maar laat desalniettemin niet over zich heen lopen. Zo bleek wel in het Youth League-duel met Juventus.

Tegen de fysiek sterkere Italianen zette Eiting zijn ploeg op scherp. De middenvelder coachte zijn teamgenoten en bracht met zijn slimme spel rust in het elftal van Aron Winter. De 18-jarige verplaatste het spel diverse keren goed. Ook herkend hij precies het moment wanneer er even getemporiseerd moet worden, of wanneer er juist volle bak gegeven moet worden. Dit maakt Eiting nu al tot een hele volwassen speler.

IMG_5935-1.png

Ook de interviews met de middenvelder zijn een genot om naar te kijken. Eiting praat als een routinier, waardoor je bijna zo vergeten dat hij pas een half jaar officieel volwassen is. Zo ook in een interview met Ajax TV, voorafgaand aan het duel met Juventus. Gevraagd naar de verschillen tussen Ajax A1, Jong Ajax en Ajax 1 zegt Eiting het volgende: ‘Ja, het is weer eens wat anders. Maar ik kijk heel erg uit naar deze wedstrijd. Dit soort wedstrijden zijn belangrijk voor de club, maar ook voor onze ontwikkeling zijn deze wedstrijden belangrijk om te spelen. Voor mij maken die verschillende teams eigenlijk niets uit. Of het nou in de Youth League is, of met het eerste meegaan naar Kerkrade, daar leer ik allemaal van.’

IMG_5936.png

Dit soort quotes en de bedachtzame manier van spreken maken de interviews met Eiting voor mij een must. Als de jongeling zich in dit tempo blijft ontwikkelen, is hij binnen 4 jaar de aanvoerder van Ajax 1. Eiting is een geboren leider. Eentje die het overzicht en de rust bewaard, maar die wel kan doorpakken als het nodig is. Carel Eiting is een voorbeeld voor alle jeugdspelers.
IMG_5932-1.png

In deze setting weet Eiting ons wel te bekoren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.