Ajax verzuimd met grotere cijfers te winnen van Roda

Gepubliceerd op 5 februari 2017 om 14:34

VERSLAGEN/REPORTAGES- Ajax heeft in de Eredivisie relatief makkelijk gewonnen van Roda JC. Het spel was niet geweldig, maar op de overwinning valt niets af te dingen.

Ajax begon opnieuw met dezelfde elf namen. Zo stond Justin Kluivert weer in de basis, onder toeziend oog van vader Patrick en broertje Shane. Verder kende de opstelling geen verrassingen.

Met de vertrouwde namen kende Ajax een moeizame eerste helft. De gevaarlijkste wapenfeiten kwamen van afstand. Kluivert en Hakim Ziyech namen het doel van Benjamin van Leer onder vuur, maar scoorden beiden niet.

Aan de andere kant werd ook Roda niet gevaarlijk. Onana moest één keer optreden bij een één op één situatie met Roda-spits Dani Schahin, maar dit bleek buitenspel te zijn.

De tweede helft waren de intenties van Ajax duidelijk: er moest gewonnen worden. Daley Sinkgraven kwam veelvuldig mee op en dat leidde uiteindelijk tot een voorsprong. Kasper Dolberg legde een voorzet van Ziyech panklaar voor Davy Klaassen en die schoot hard en laag raak: 0-1.

Na dit doelpunt drukte Ajax door, maar dit resulteerde niet direct in goals. Ziyech schoot uit een afgeslagen corner bijna raak, maar zijn inzet werd gepareerd door Van Leer.

Nadat Ajax wat gas terug nam, kreeg Roda een enorme mogelijkheid. Milec gaf de bal uitstekend diep op Ajagun, maar de doorgelopen middenvelder schoot uit kansrijke positie naast.

Vervolgens werd Kluivert vervangen door Abdelhak Nouri. Die stond koud in het veld toen Ajagun opnieuw een enorme kans om zeel hielp. Weer schoot de middenvelder naast.

Het was vervolgens lang wachten tot Ajax weer van zich deed spreken, maar in de persoon van Amin Younes leek de wedstrijd te worden beslist. De Duitse aanvaller scoorde dit seizoen nog niet in de Eredivisie, maar daar kon-ie nu verandering in brengen. Ziyech bracht hem met een heerlijke steekbal in stelling, maar Younes raakte de onderkant van de lat. En zo bleef het spannend.

Roda probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren. Zo gingen de Limburgers achterin 1 op 1 spelen. Dit leidde tot een aantal hakkelige situaties voor het doel van Ajax, waar Onana telkens als winnaar uit de bus kwam.

In de counter kon Ajax het duel vervolgens beslissen, maar de invallers Donny van de Beek en Nouri lieten dit op onverklaarbare wijze na. In een scrimmage raakten beiden middenvelders het aluminium.

Maar tóch kwam er nog een tweede goal. Veltman stuurde Younes uit een vrije trap diep en de Duitser ontsnapte aan buitenspel. Eén op één met Van Leer schoot Younes dit keer wél raak: 0-2.

Door deze overwinning kruipt Ajax in ieder geval voor eventjes dichterbij Feyenoord. De Rotterdamse koploper speelt om 14.30u tegen FC Twente.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.