Ajax gemakkelijks langs ADO

Gepubliceerd op 29 januari 2017 om 16:37

VERSLAGEN/REPORTAGES- Ajax heeft het thuisduel met ADO Den Haag eenvoudig gewonnen. In de ArenA hadden de Hagenezen niets in te brengen.

Bij Ajax ging het vooraf eigenlijk maar over één man: Justin Kluivert stond voor het eerst in de basis. Dit had te maken met de afwezigheid van Anwar El Ghazi, die er wegens transferperikelen niet bij was.

Voor Kluivert leek al die aandacht niet voor extra druk te zorgen. In het eerste en beste duel ging de buitenspeler er vol in met een tackle en veroverde daarmee op correcte wijze het balbezit voor Ajax. Zijn basisdebuut was begonnen!

Na een tamelijk slappe openingsfase, kwam Ajax toch nog goed uit de startblokken. Davinson Sánchez, tegen Utrecht nog gewisseld omdat zijn passing vooruit niet goed genoeg was, speelde Kasper Dolberg strak in. De Deen wist zich los te maken uit een duel met Tommie Beugelsdijk, waarna hij op subtiele wijze Hakim Ziyech lanceerde. Voor de doorgelopen middenvelder was het vervolgens een koud kunstje, om Ajax één op één met doelman Setkus op voorsprong te schieten: 1-0.

Na deze vroege treffer leek het verzet van ADO al te zijn gebroken. De Hagenezen waren machteloos in het duel. Het wachten was dan ook op de 2-0.

Kluivert kwam vanaf links naar binnen en passeerde onderweg drie Hagenezen, waarna het talent via een uitgestoken been ten val werd gebracht: vrije trap. Aangezien de bal wat links van het doel lag, was het Lasse Schöne die ‘m nam. Vanaf een meter op 25 schoot de routinier heerlijk raak, de 2-0 was een feit.

Op een poging van Dolberg na (die uit de draai nog knap de paal raakte), kwam Ajax na de 2-0 niet verder dan wat kleine kansjes. In de rust was de sfeer echter nog steeds positief, tegen dit ADO ging vandaag niet verloren worden.

De tweede helft was de helft van Kasper Dolberg. De Deen had sinds zijn hattrick tegen NEC (eind november) al niet meer gescoord, en dus opende hij in de tweede helft de jacht op een treffer. De jongeling was nadrukkelijk aanwezig en was een aantal keren dichtbij een treffer.

Zijn eerste wapenfeit in de tweede helft was een fantastische omhaal, die uiteenspatte op de lat. Vervolgens schoot hij vanaf de hoek van strafschopgebied net over. Maar na een goede voorzet van Joël Veltman leek het er dan eindelijk van te komen. Onderweg naar de bal werd Dolberg echter naar de grond gewerkt door Beugelsdijk, iets dat de verdediger slechts op geel kwam te staan.

Toch was het slotakkoord van Dolberg. Uit een door Kluivert verdiende hoekschop verlengde Davy Klaassen de bal naar de tweede paal. Daar stond Dolberg al te wachten en zo pikte de Deen eindelijk weer eens een goaltje mee: 3-0.

Door deze overwinning staat Ajax in ieder geval voor eventjes op twee punten van koploper Feyenoord, dat straks speelt tegen NEC. Volgende week vervolgd Ajax de jacht op de titel op bezoek bij Roda JC. Dat duel begint om 12.30u.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.