Geen El Ghazi tegen ADO, Kluivert stevent af op basisplaats

Gepubliceerd op 26 januari 2017 om 14:10

Anwar El Ghazi lijkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld te hebben. De buitenspeler gaat door Bosz niet opgesteld worden tegen ADO Den Haag.

 

El Ghazi was anderhalve week geleden al rond met OSC Lille, maar Ajax wilde hem pas verkopen wanneer het zelf een geschikte vervanger zou hebben. Doordat dit langer duurde dan verwacht, was El Ghazi nog basisspeler tegen PEC Zwolle en FC Utrecht. Het duel tegen de Domstedelingen lijkt zijn laatste duel als Ajacied te zijn.

 

Peter Bosz meldt vandaag tegenover het AD namelijk dat El Ghazi in zijn hoofd al bezig is met een transfer. Dit alles komt doordat een transfer deze week zeer concreet is geworden: 'Hij is er heel erg mee bezig, daarom hebben we hem vandaag lekker binnen laten trainen. (...) Hij speelt zondag niet. Als de transfer niet doorgaat, is hij er de week erna weer bij.' 

 

Dit betekent twee dingen: 1. Justin Kluivert stevent door het ontbreken van El Ghazi af op een basisplaats tegen ADO. En 2.: Ajax moet de vervanger van El Ghazi dan ook bijna binnen hebben. Om met dat laatste punt te beginnen: Ajax heeft David Neres nog altijd als nummer  1 optie. Mocht hij niet haalbaar zijn - meer biedingen van Ajax zijn al afgewezen - dan zal Ajax zeer waarschijnlijk over schakelen op Sam Larsson. De Zweed kent een uitstekend seizoen bij SC Heerenveen en lijkt klaar te zijn voor een stap hogerop.

 

Om terug te komen op punt 1, Justin kluivert mag zich gaan opmaken voor zijn eerste basisplaats in de Eredivisie. Het grote talent viel al in tegen PEC en Utrecht, maar kan zondag in de ArenA voor het eerst vanaf de aftrap van de partij zijn.

Ajax speelt zondag om 14.30u thuis tegen ADO Den Haag.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.