El Ghazi dichtbij overstap Lazio

Gepubliceerd op 8 januari 2017 om 11:49

Anwar El Ghazi mag, ondanks een doorlopend contract, vertrekken bij Ajax. Voor de buitenspeler is interesse vanuit Italië.

 

Dat El Ghazi van Ajax mag vertrekken, is vrij opmerkelijk. De club gaat deze transferperiode namelijk de markt op voor een links- of rechtsbuiten (o.a. Sam Larsson wordt genoemd als kandidaat), omdat er op die positie weinig keus is voor trainer Peter Bosz. Met de mogelijke verkoop van El Ghazi zou Bosz nog een optie minder hebben.

 

El Ghazi beleeft een moeizaam seizoen tot dusver. De aanvaller bungelt tussen bank en basis, waar het kwartje de laatste maanden steeds meer op de bank viel. Tot overmaat van ramp werd El Ghazi, na een opstootje met Bosz op het trainingsveld, voor vier weken teruggezet naar Jong Ajax.

 

Bij Jong Ajax toonde de international zich van zijn beste kant. Hij maakte vier treffers in even zoveel duels (waarvan één als invaller). Na zijn terugkeer in het eerste kampte Bertrand Traoré bovendien met een blessure, waardoor El Ghazi in de duels met FC Twente en PSV in de basis stond. Ook scoorde hij tegen Standard Luik.

 

Waar El Ghazi begin dit seizoen via Twitter liet weten Ajax trouw te blijven, lijkt hij nu wel op weg naar de uitgang. Marc Overmars meldde dat Ajax openstaat voor een vertrek van de Barendrechter, terwijl die zelf met interesse van AC Milan en Lazio Roma kan schemeren.

 

De kans dat El Ghazi deze transferperiode tekent bij Lazio is volgens de Italiaanse media dan ook aannemelijk. Filip Đorđević, op dit moment de spits van Lazio, zou op korte termijn namelijk kunnen tekenen bij AS Monaco. De sportkranten weten zeker dat El Ghazi zijn opvolger moet worden.

 

Na zijn doelpunt tegen Red Bull Leipzig weigerde El Ghazi bovendien met de media te praten en snelde richting de kleedkamer. Een vertrek lijkt nog slechts een kwestie van tijd, maar of dat de juiste stap in El Ghazi’s prille loopbaan is, valt te bezien. Bij zijn goede vriend Ricardo Kishna, ziet hij in ieder geval hoe je - in Kishna’s geval mede door blessures - je carrière kunt vergooien.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.