Rol Tim Krul lijkt al uitgespeeld

Gepubliceerd op 7 januari 2017 om 20:26

Tim Krul keepte vandaag slechts een helft tegen Excelsior. André Onana lijkt de concurrentiestrijd in zijn voordeel te hebben beslist. Peter Bosz heeft zijn redenen om voor de Kameroener te kiezen.

Na het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona, moest Ajax haastig op zoek naar een nieuwe keeper. International Krul was zwaar geblesseerd geweest, maar nu op het einde van zijn herstel. Zijn club Newcastle United wilde hem graag een jaar verhuren, zodat-ie dan fit en met wedstrijdritme in de benen terug zou keren. Krul leek voor Ajax een schot in de roos.

 

Leek, want de geboren Hagenaar had veel langer dan aanvankelijk gedacht nodig om fit te worden. Zijn eigen verwachting was dat-ie een wedstrijd of vier nodig zou hebben, hij mikte op een terugkeer na de interlandbreak (ca. 4 weken na zijn komst). Peter Bosz dacht daar anders over en liet Krul eerst wedstrijdminuten maken bij Jong Ajax. 

 

Tijdens de afwezigheid van Krul, pakte Onana zijn kans. De Kameroener pakte in zijn debuut tegen Go Ahead direct een penalty. Die goede lijn hield hij vast. Waar Onana in Jong Ajax bekent stond als Circus Onana (door zijn dikwijls rare capriolen), oogst hij in het eerste zeer stabiel en zeker. Het enige dat er op Onana is aan te merken, is zijn moeizame communicatie met de verdediging. Dit komt echter door de taalbarrière.

 

Een reden voor wisselen heeft Bosz dus niet. Daar komt nog bij dat Onana eigendom is van Ajax en een langdurig contract heeft. Terwijl Krul na dit seizoen terugkeert naar zijn eigenlijke werkgever Newcastle United. 

 

Met Onana vandaag op doel tegen Red Bull Leipzig, lijkt Bosz zijn keuze dan ook te hebben gemaakt. Zonde voor Krul en Newcastle, maar wel begrijpelijk.

IMG_5626.png

Tim Krul in actie voor Jong Ajax.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.