Ajax wint overtuigend van RB Leipzig

Gepubliceerd op 7 januari 2017 om 18:53

In tegenstelling tot eerder vandaag, heeft de beoogde basisploeg van Peter Bosz wel weten te winnen. Amin Younes zette zichzelf in eigen land weer op de kaart met een hattrick tegen de nummer 2 van Duitsland.

Bosz was in zijn nopjes met een oefenpartner van het kaliber Red Bull Leipzig. De promovendus staat momenteel tweede in Duitsland en geldt als de absolute sensatie van de Bundesliga. Daarom begon Ajax in de sterkst mogelijke formatie. Zo verdedigde André Onana het doel, die daarmee de voorkeur boven Tim Krul lijkt te genieten. Verder stond Anwar El Ghazi rechts voorin, mede door afwezigheid van Vaclav Cerny en Bertrand Traoré.

 

Ajax speelde zoals het eigenlijk een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft deed: goed en imponerend. Ook tegen Leipzig speelde Ajax zoals gehoopt. De ploeg legde goed combinatiespel op de mat en beloonde zichzelf met voldoende doelpunten.

 

Al binnen 20 minuten stond er namelijk 3-0 op het scorebord. Younes, Kasper Dolberg en andermaal Younes namen die treffers voor hun rekening. Wie dacht dat Ajax daarna gas terug zou nemen, kwam er bedrogen uit. Kort na rust was het namelijk Younes die zijn hattrick completeerde. De Duitse Younes heeft zichzelf in ieder geval in eigen land weer op de kaart gezet.

 

Davie Selke redde na 65 minuten de eer voor Leipzig. De spits scoorde op fraaie wijze in de kruising. 

 

Toch was het slotakkoord weer voor Ajax. Uit een vrije trap van Hakim Ziyech kopte Anwar El Ghazi namelijk de 5-1 binnen.

 

Al met al een uitstekende oefenpot voor het elftal van Peter Bosz, dat op deze manier het trainingskamp goed afsluit. Volgend weekend wordt de competitie hervat. Ajax gaat dan vol vertrouwen op bezoek bij PEC Zwolle.

 

De eerste oefenwedstrijd van vandaag tegen Excelsior, werd met 1-3 verloren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.