Excelsior countert zich naar overwinning tegen 'B-elftal' Ajax

Gepubliceerd op 7 januari 2017 om 15:27

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van vandaag met 1-3 verloren. Tegen Excelsior was het spel anders dan de uitslag deed vermoeden.

Ajax zag de wedstrijd vooral als een kans om de, normaal gesproken, wisselspelers te laten spelen. De opstelling bestond namelijk uit Boer; Tete, De Ligt, Riedewald, Dijks; De Jong, Van de Beek, Nouri; Kluivert, Cassierra, Clement. Waar Ajax op het officiële Instagramaccount nog melding maakte van het feit dat Diederik Boer als aanvoerder zou dienen, was het toch echt Kenny Tete die bij de veldopkomst de band droeg. De jonge rechtsback droeg tegen Panathinaikos ook al eens de aanvoerdersband, nadat Lasse Schöne was vervangen. 

 

 

Met het jonge en talentvolle team begon Ajax tegen Excelsior, dat wél met de beoogde basisspelers speelden. Ondanks het feit dat Ajax bijna al het balbezit had, kwam Excelsior al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Nigel Hasselbaink kopte raak uit een voorzet. Diederik Boer ging daarbij niet geheel vrijuit.

 

Ajax herpakte zich na de goal in spel, maar niet in stand. Verder dan een aardige kans voor Mateo Cassierra - die net naast schoot - kwamen de Amsterdammers niet. Bij rust was het dan ook nog steeds 0-1.

 

Tweede helft begon Ajax met drie wissels. Heiko Westermann verving Matthijs de Ligt. Carel Eiting kwam voor Frenkie de Jong en Tim Krul debuteerde als vervanger van Boer. Voor Krul betekende het tevens zijn tweede wedstrijd in Ajax 1, nadat hij eerder in een besloten oefenwedstrijd wacht opdraven. 

 

Het spelbeeld in de tweede helft, was hetzelfde als dat in de eerste. Ajax had de bal en zocht naar openingen op de overvolle helft van Excelsior, terwijl de Kralingers gokte op de counter. Af en toe was er zo’n counter, zo schoot Hasselbaink vanuit buitenspelpositie raak.

 

Een op het oog vervelende knieblessure bij Jaïro Riedewald leek aanvankelijk einde wedstrijd te betekenen voor de mandekker. Hij keerde na een lange behandeling echter weer terug binnen de lijnen, maar moest later toch gewisseld worden. Aangezien Ajax alle mogelijke wisselspelers al had gebruikt (de rest van de selectie speelt om 16.30u tegen Red Bull Leipzig), keerde De Jong weer terug in het veld. Hierdoor zakte Eiting terug naar de positie van Riedewald.

 

Justin Kluivert was elders op het veld de dreigendste aanvaller aan de kant van Ajax. De jonge aanvaller kwam er een aantal keren goed langs. Er was zelfs even appel voor een strafschop, toen het talent op volle snelheid het strafschopgebied binnen denderde en uit balans werd gebracht. De scheidsrechter ging er echter niet in mee.

 

Ondanks dat Ajax voetballend nog altijd moeizaam door de defensie kwam, kwamen de Amsterdammers toch langszij. Uit een vrije trap van Abdelhak Nouri kopte Mitchell Dijks raak. Zo stond Ajax na een kleine 70 minuten op gelijke hoogte met Excelsior. 

 

Dat was echter niet het sein om door te pakken naar een voorsprong. Acht minuten later schoot Excelsior-middenvelder Anouar Hadouir van grote afstand namelijk prachtig raak. Excelsior stond weer voor. 

 

Een kleine 5 minuten later tekende Jurgen Mattheij voor de eindstand. De verdediger zette de 1-3 op het scorebord. Een op papier afgetekende overwinning, voetballend gezien niet. 

 

Om 16.30u treed de beoogde basis van Bosz aan tegen Red Bull Leipzig.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.