Update: Ajax bevestigd verkoop Gudelj

Gepubliceerd op 4 januari 2017 om 14:12

Nemanja Gudelj is op weg naar China. De uit de A-selectie verbannen middenvelder kan voor 3 jaar tekenen bij Tiajin TEDA.

 

Wanneer Gudelj in China zijn contract uitdient, houdt de Serviër er een aardig zakcentje aan over. Volgens de berichten kan Gudelj in die drie jaar liefst 17 miljoen euro verdienen. Ook krijgt de middenvelder nog een tekenbonus van een x-aantal miljoen. 

 

Ajax zal ook tevreden zijn met de verkoop van de banneling, die wegens motivatieproblemen al niet meer tot de selectie behoorde. De Amsterdammers ontvangen naar verwachting ongeveer hetzelfde als dat zij destijds aan AZ overmaakten: zo’n 6 miljoen.

 

Gudelj verkiest zijn bankrekening in deze fase van zijn carrière al boven het sportieve belang. Zo had hij onder meer opties van subtoppers uit Engeland, Duitsland en Spanje. Zelfs Europa League-winaar Sevilla werd gelinkt aan de middenvelder. Maar niets lijkt een transfer naar China nu nog in de weg te staan.

 

Update 05-01:

Ajax heeft nu ook de verkoop van Gudelj bevestigd. De middenvelder werd vandaag medisch gekeurd in Amsterdam. Tiajin TEDA betaalt Ajax 5,5 miljoen. Gudelj speelde 59 wedstrijden voor Ajax, waarin hij zeven keer scoorde.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.