Transfertarget-analyse deel 2: de buitenspeler

Gepubliceerd op 21 december 2016 om 15:53

Peter Bosz heeft afgelopen periode zijn verlanglijstje ingeleverd bij Marc Overmars. De voormalig linksbuiten werd door Bosz aan het werk gezet, voor een buitenspeler en een linksback. Ook zou de oefenmeester er wel een spits bij willen, maar die andere twee posities zijn op dit moment belangrijker. We hebben dus drie posities waar we ons op richten in deze analyse. In deel 2: de buitenspeler.

 

IMG_5525.png

Amin Younes en Bertrand Traoré zijn de beoogde basisspelers als links- en rechtsbuiten. Waar Younes dit seizoen wisselvallig en matig presteert, is de achterban niet tevreden over Traoré. Ook de Chelsea-huurling is erg wisselvallig, maar is dit seizoen al een aantal keer belangrijk geweest.

 

Als stand-ins voor Younes en Traoré, gelden Anwar el Ghazi en Vaclav Cerny. Beiden jongelingen zijn grillig en presteren uiterst wisselvallig. Het is dan ook geen wonder dat Peter Bosz zijn selectie graag versterkt ziet worden met een buitenspeler. Focus On Ajax zet drie mogelijke kandidaten op een rij.

 

Ryan Babel

Routinier Ryan Babel keerde al eens terug bij Ajax. Die comeback werd overschaduwd door veel blessureleed, maar toch toonde de multifunctionele aanvaller zijn waarde. Op dit moment speelt Babel voor Deportivo La Coruna in Spanje. Bij de huidige nummer 15 van de Primera Division scoorde Babel vier keer, in 11 duels (waarvan zes als invaller). Babels contract loopt af op 31 december a.s., wat hem interessant maakt voor Ajax. Babel zou kunnen dienen als mentor voor jonge talenten Cerny en El Ghazi. Bovendien weet je wat je aan hem hebt. Wij achten Ryan Babel een prima optie, mits hij de juiste motivatie heeft natuurlijk.

 IMG_5523.png

Sam Larsson

Bij SC Heerenveen vermaakt ‘Samba Sam’ het publiek elke week met heerlijke acties, gekoppeld aan rendement. De Zweed maakte niet voor niets al zeven doelpunten. Samen met Arbel Zeneli en Reza Ghoochannejhad vormt Larsson een dreigend aanvalstrio. Oud-Ajacied Stefan Petterson noemde Larsson laatst al een ‘typische Ajaxvoetballer’. Larsson heeft bewezen zich op Eredivisieniveau te kunnen handhaven, waardoor een stap hogerop nu logisch lijkt. Larsson is serieus, ambitieus en wordt geroemd om zijn mentaliteit. Wanneer Ajax besluit over te schakelen op Larsson moet het wel snel zijn, ook PSV ligt namelijk op de loer. De Eindhovenaren zouden de Zweed er graag bij hebben. Maar om de opvolger van Zlatan te worden in Amsterdam, is ook geen straf…

IMG_5522.png 

Léon Bailey

De Jamaicaan werd vorige zomer nadrukkelijk met een transfer naar Amsterdam in verband gebracht. Toen vond Ajax de vraagprijs van 20 miljoen euro echter te gortig. Bailey heeft sindsdien niet stil gezeten. De razendsnelle aanvaller werd geselecteerd in het sterrenteam van de Europa League-poulefase. Ook scoorde hij voor zijn club Genk zes doelpunten in de competitie. De Jamaicaan wordt de laatste tijd ook nadrukkelijk met topclub Manchester United in verband gebracht. Toch lijken Bailey en vader Craig Butler liever een tussenstap te maken. In dat geval zou Ajax natuurlijk de ideale club zijn. Maar Marc Overmars zal dan wel diep in de buidel moeten tasten.  

IMG_5524.png

Conclusie

Babel, Larsson en Bailey zijn stuk voor stuk goede kandidaten. Larsson en Bailey hebben natuurlijk het potentieel om na Ajax nóg een stap hogerop te zetten, terwijl Babel belangrijk kan zijn in de ontwikkeling van El Ghazi en Cerny. Ook is het nog maar de vraag hoeveel geld Ajax aan een buitenspeler uit wil geven, want voor Larsson (ca. 12 miljoen) en Bailey (ca. 20 miljoen) zal Ajax ver moeten gaan. Wij vinden het lastig om een duidelijke beste optie aan te wijzen, en zouden met alledrie deze speler erg blij zijn. Toch lijkt ons Sam Larsson de beste optie, aangezien hij voor een schappelijke prijs is op te halen, en hij de competitie al kent. Maar oordeelt u vooral zelf…


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.