Ajacieden na Ajax - PSV: “Als er één ploeg had moeten winnen, waren wij het het.”

Gepubliceerd op 18 december 2016 om 21:24

Een overzicht van de reacties van Ajacieden na de topper tegen PSV. O.a. Peter Bosz, Joël Veltman en Davy Klaassen komen aan het woord.

 

Peter Bosz: "Als er één ploeg had moeten winnen, waren wij het.”

We beginnen dit overzicht met Bosz. De oefenmeester was op de persconferentie duidelijk: “Als er één ploeg had moeten winnen, waren wij het. We probeerden direct druk te zetten. De hele ploeg deed het geweldig, we drukten PSV terug en maakte een prachtige goal. Het heeft ons opgebroken dat we die tweede niet maakten, daardoor hielden we PSV in leven. Heel zuur dat we de wedstrijd niet over de streep trokken.” 

 

Onder de blessures van Kasper Dolberg en Anwar el Ghazi bleef Bosz rustig: “Ik geloof dat het 2x door dezelfde gebeurd, Guardado. Het was een flink knietje.” 

 IMG_5446-2.png

Joël Veltman: “Ik kan niet leven met een gelijkspel.”

Ook Joël Veltman kwam terug op de blessures: “Een paar geniepige overtredingen, waardoor wij al vroeg twee keer moesten wisselen. Dat is natuurlijk ook de ervaring van hun, met Guardado. Ze moesten ook eigenlijk wel, want ze werden teruggedrongen. Wij hadden de beste kansen. (…) Ik kan dan ook niet leven met een gelijkspel. Als je het in de laatste 10 minuten weggeeft is dat altijd zuur.” Zo sprak Veltman na de wedstrijd tegenover Voetbal International, die verder ook vond dat Ajax deze wedstrijd had moeten winnen. 

IMG_5460-1.png 

Davy Klaassen: “Ik raak hem perfect, hij kon eigenlijk niet beter.”

Eén van de beste spelers van het veld én doelpuntenmaker Davy Klaassen, blikte tegenover FOX Sports terug op zijn doelpunt en zijn eigen spel: “Ik dacht gelijk: vuren op de goal! Ik raak hem perfect, hij kon eigenlijk niet beter.” Ondanks dat ook Klaassen niet kon leven met het gelijke spel, was hij wel tevreden over zijn eigen spel: “Ik was meer voorin aanwezig, en ik zat er lekker in. Het is leuke tegen zulke jongens (Verslaggever vroeg hem naar Guardado, red.) te spelen, daar houd ik wel van.” 

 

Over de titelstrijd maakt de captain zich tot slot niet al te veel zorgen: “We zullen aan de bak moeten, en mogen niet teveel meer verspelen. Maar als ik naar het spel kijk, maak ik mij echt geen zorgen. Dan gaan we heel veel winnen.”

IMG_5461.png

 

Jaïro Riedewald: “Ons geweldige publiek stond er ook achter, dus dat gaf ons meer vertrouwen.”

Jaïro Riedewald mocht weer eens starten, als vervanger van de onterecht geschorste Nick Viergever. Hij was teleurgesteld over de wedstrijd, maar tevreden over zijn eigen inbreng: “Qua resultaat ben ik teleurgesteld, ik denk dat dit niet had gehoeven. Qua spel, inzet en teamprestatie: daar ben ik wél tevreden over. We domineerde, wonnen duels en waren fel. Ons geweldige publiek stond er ook achter, dus dat gaf ons meer vertrouwen. Maar uiteindelijk moet het wel resultaat opleveren, en dat heeft het niet gedaan. (…) Over mezelf ben ik redelijk tevreden, maar ik blijf een teamspeler. We hebben niet het resultaat gehaald waarvoor ik het veld op zou stappen, dus ook dat is gemengd.”

IMG_5462.png


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.