Ajax laat overwinning liggen door doelpunt Siem de Jong

Gepubliceerd op 18 december 2016 om 20:21

Ajax heeft zichzelf geen makkelijke uitgangspositie voor de tweede seizoenshelft verschaft. In de ArenA eindigde de topper tegen PSV in 1-1. Door deze remise staat Feyenoord nu 5 punten los.

Ajax begon met de verwachte namen. Nick Viergever was geschorst, waardoor Jaïro Riedewald centraal stond. Op de linksbackpositie keerde Daley Sinkgraven terug in de basis, na een blessure. Bertrand Traoré is nog geblesseerd, waardoor Anwar El Ghazi weer startte.

Lang duurde El Ghazi's wedstrijd echter niet. Na zo'n 20 minuten moest de aanvaller er per brancard vanaf, als gevolg van een charge van Andrés Guardado (die overigens onbestraft bleef). Eerder had de Mexicaan ook Kasper Dolberg al aangepakt, waardoor ook Ajax' spits het niet langer dan 26 minuten volhield.

Op het veld spatte de vonken er inmiddels vanaf. Dat dit voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd was, werd duidelijk met een aantal kleine incidenten. De spanning was dan ook om te snijden. Al helemaal toen Dolbergs vervanger Mateo Cassierra een aantal redelijke kansen liet liggen. Doordat PSV hier weinig tegenoverstelde, zochten de ploegen met de brilstand de kleedkamers op.

In de rust werd er op passende wijze afscheid genomen van oud-coach Frank de Boer. Voor aanvang van het duel werd Mike van der Hoorn al bedankt voor de bewezen diensten.

Ajax begon de 2e helft met het mes tussen de tanden. Na een knappe actie van Hakim Ziyech, liet Cassierra de bal slim lopen. Davy Klaassen stond op 20 meter van het doel namelijk al te wachten. De aanvoerder haalde zonder na te denken uit, en zag zijn knal stijf in de kruising belanden. Ajax had de verdiende voorsprong, tot uitzinnige vreugde van de gehele ArenA én Klaassen zelf.

IMG_5457.png

Ajax had de hele wedstrijd al het heft in handen, maar leek na de goal van Klaassen toch wat gas terug te nemen. Hierdoor speelde Ajax PSV eigenlijk in de kaart. Na een aantal puike reddingen van André Onana, was er uiteindelijk geen houden meer aan. De ingevallen ex-Ajacied Siem de Jong dook vanuit het middenveld het gat in, en kreeg de bal precies in zijn loop. De middenvelder faalde niet en zette PSV weer naast Ajax, uitgerekend De Jong...

Ajax kwam vervolgens ook niet meer tot kansen, waardoor de zwak fluitende Pol van Boekel na ruim 90 minuten affloot bij een stand van 1-1. Door dit gelijkspel staat Ajax nog altijd tweede, maar loopt koploper Feyenoord wel uit. De Rotterdammers staan nu 5 punten voor op Ajax, dat op haar beurt weer 3 punten voor staat op nummer 3 PSV. Ajax heeft na de winterstop dus nog heel wat werk te verrichten in de strijd om de landstitel.

Opstelling: Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech; El Ghazi ('21 Cassierra), Dolberg ('26 Cerny) ('84 De Ligt).

Scoreverloop:
'48 Davy Klaassen 1-0
'81 Siem de Jong 1-1

Toeschouwers: 51.998

IMG_5458.png


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.