Bazoer vervolgd loopbaan bij Wolfsburg

Gepubliceerd op 10 december 2016 om 20:35

Riechedly Bazoer vervolgd zijn loopbaan bij VFL Wolfsburg. De middenvelder kwam dit seizoen al weinig in de plannen van Peter Bosz voor. Met de transfer van Bazoer is zo’n 12 miljoen euro gemoeid.

Bazoer kwam als 16-jarige voor drie ton over uit de jeugdopleiding van PSV. Vrijwel direct na zijn komst naar Ajax, mocht de jongeling al mee trainen met het eerste elftal. Bazoer debuteerde uiteindelijk een jaar later. In het seizoen 2014-2015 verving de Utrechter Lucas Andersen tegen Willem II. Nu, 51 wedstrijden en 6 doelpunten verder, kiest Bazoer voor een overstap naar de Bundesliga.

 

Ondanks serieuze belangstelling van Napoli, AC Milan en Juventus, trekt Wolfsburg dus aan het langste eind. De Duitsers tellen 12 miljoen euro neer voor Bazoer. Ze kunnen de international goed gebruiken, want de huidige 15e plaats is een matige klassering.

IMG_5343-1.png 

Ondanks dat het overeengekomen contract van Bazoer pas op 1 januari 2017 in gaat, behoord hij dit kalenderjaar niet meer tot de selectie van Ajax. Bosz en Bazoer zijn dat in overleg overeengekomen: “Riechedly en ik hebben vanmiddag (zaterdag, red.) een goed gesprek gehad. Hij meldde dat zijn transfer in de afrondende fase zit. Bazoer zal dan ook niet meer meetrainen, aangezien de komende trainingen vooral op herstel en tactiek gebaseerd zullen zijn. Ik wil tijdens die trainingen namelijk werken met spelers die gefocust zijn op de komende tegenstander. Om die reden hebben we hem vrij gegeven voor de komende week. We hebben elkaar de hand geschud, en zijn op een goede manier uit elkaar gegaan.” Aldus Peter Bosz tegen Ajax TV. Bazoer ontbrak midweeks tegen Standard Luik ook al.

 

Bazoer treft bij Wolfsburg twee landgenoten: Jeffrey Bruma (oud PSV) is de centrale verdediger, en Ton Lokhoff is assistent-coach.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.