Verslag- In genade aangenomen El Ghazi direct belangrijk tegen Groningen

Gepubliceerd op 4 december 2016 om 20:44

Anwar El Ghazi was bij zijn rentree in Ajax 1 direct van waarde. De aanvaller maakte in de tweede helft zijn opwachting, en versierde onder meer een penalty. Mede door zijn inbreng versloeg Ajax FC Groningen met 2-0.

 

Ajax wist al dat het het zonder Davy Klaassen (geschorst) en Bertrand Traoré (geblesseerd) moest stellen. Zij werden respectievelijk vervangen door Donny van de Beek en Vaclav Cerny. De verbannen EL Ghazi begon zodoende op de bank. Door de afwezigheid van Klaassen was Joël Veltman de aanvoerder.

 

De ploeg van Peter Bosz begon zeer voortvarend aan het duel. Na een kleine 10 minuten werd een corner van Lasse Schöne door Davinson Sánchez tot doelpunt gepromoveerd. Ajax had de gewenste start gemaakt, en een nieuwe galavoorstelling leek in de maak.

IMG_5227.jpg

Het doelpunt van Sánchez in beeld. 

Zover zou het jammer genoeg niet komen. Dichterbij dan een prachtige volley van Schöne (vanaf zo’n 25 meter) kwam Ajax niet. Wél was er voor het Gronings doel bij vlagen wat gevaar. Zo speelde bijvoorbeeld Van de Beek een verdediger door de benen, legde de bal goed neer voor Amin Younes, maar de Duitser liep zich op zijn beurt vast.

 

De tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Ajax domineerde, Groningen loerde op een counter. Tóch kwam de Tros van het Noorden bijna op 1-1, toen een vrije trap van Yoël van Nief zomaar op de paal belanden. Ajax wankelde even, maa viel niet om.

 

Niet lang hierna was het namelijk Younes die na een mooie dribbel vol de lat raakte. Dit was het startsein voor een periode waarin Ajax de druk opvoerde. El Ghazi loste ondertussen de ongelukkige Cerny af, iets dat voor nóg meer dreiging zorgde. 

 

Toen Veltman halverwege de helft van Groningen de bal had, dook El Ghazi snel het, achter de verdediging liggende, gat in. De pass van gelegenheidsaanvoerder Veltman was precies op maat. El Ghazi kon nu gaan denken aan de voortzetting, ware het niet dat hij naar de grond werd getrokken. Serdar Gözübüyük twijfelde niet, en wees resoluut naar de stip. 

 

Hakim Ziyech was na missers van Schöne en Klaassen de nieuwe man voor de penalty’s, en benutte het buitenkansje: 2-0.

 IMG_5231.jpg

Ziyech is blij na zijn benutte srafschop. 

Ajax kreeg kansen op meer. Zo faalde El Ghazi 1 op 1 met Sergio Padt, de oud-Ajacied moest er echter wel een hoekschop van maken. Bij die hoekschop werd het koppen Nick Viergever zó onmogelijk gemaakt, dat Gözübüyük opnieuw genoodzaakt was de bal op de stip te leggen. 

 

Opnieuw mocht Ziyech aanleggen, maar dit keer minder succesvol. De strafschop was hard, maar werd gestopt door Padt. Wij zijn benieuwd wie Ajax’ volgende penalty mag nemen…

 

2-0 bleek dus de eindstand. Door deze 3-punter blijft Ajax in het spoor van Feyenoord, dat eerder vandaag met 6-1 te sterk was voor Sparta Rotterdam. De twee aartsrivalen voeren na 15 wedstrijden de ranglijst aan, met beide 36 punten. Feyenoord heeft echter nog altijd een beter doelsaldo, waardoor Ajax officieel 2e staat. Nummer 3 PSV staat op 6 punten achterstand. Volgende week speelt Ajax uit tegen FC Twente, maar eerst staat er midweeks nog Europa League-voetbal op het programma. Ajax gaat op bezoek in België, bij Standard Luik.

IMG_5226.jpg

 

IMG_5230-1.jpg

El Ghazi beleefde een uitstekende rentree in Ajax 1.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.