Schöne heeft ervaring als voordeel

Gepubliceerd op 2 oktober 2016 om 21:17

Jaïro Riedewald werd dit seizoen veel geprezen om de manier waarop hij de '6 positie invulde. Nu is hij echter al vier wedstrijden bankzitter, Lasse Schöne doet het namelijk erg goed.

De 30-jarige Deen kon tot de bekerwedstrijd tegen Willem II niet rekenen op veel speelminuten, maar hij greep z’n kans en nu is alles anders: “Jezelf terug in de basis knokken is absoluut een mentale kwestie. Als de kans komt dan moet je er ook klaar voor zijn en hem grijpen.” Liet de middenvelder, die vandaag scoorde tegen FC Utrecht, weten tegenover FOX Sports.

 

Ook Peter Bosz is blij met zijn routinier, één van de weinige ervaren spelers in de selectie. Dat is ook de hoofdreden voor het slachtofferen van Jaïro Riedewald: “Lasse heeft voor dat hij 30 jaar is en Riedewald twintig. Riedewald is óók een geweldige speler, maar mist wel wat ervaring op die positie. Het is heel fijn om Lasse daar te hebben.” 

 

Maar Bosz schrijft Riedewald ook zeker nog niet af: “Riedewald is sneller en sterker dan Lasse en voor de toekomst een uitstekende speler voor die positie.” 

 

Riedewald is niet de enige jongeling die het op dit moment moeilijk heeft, ook Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Kenny Tete komen weinig aan spelen toe. Bazoer viel vandaag nog wel in, maar raakte ook weer geblesseerd. Zijn blessure lijkt op het eerste gezicht mee te vallen. 

FullSizeRender-1-6.jpg

Schöne scoorde vandaag tegen FC Utrecht.

FullSizeRender-4-1.jpg

Jaïro Riedewald is slachtoffer van het goede presteren van Schöne.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.