Ajax A1 staat voor eerste Youth League-duel

Gepubliceerd op 28 september 2016 om 14:12

Ajax A1, het vlaggenschip van de jeugdopleiding, staat voor haar eerste UEFA Youth League-duel van dit seizoen. De tegenstander is het IJslandse Breidablik.

Ajax A1 is verplicht tot deze wedstrijd, omdat Ajax 1 vorig jaar geen kampioen is geworden. Zo is PSV A1 - PSV werd vorig jaar kampioen van de Eredivisie - wel al geplaatst. Ajax A1 wacht nu dezelfde route als vorig jaar: eerst een aantal play-off rondes, mochten die allemaal succesvol worden doorstaan, dan stroomt de A1 in bij de laatste 16. Vorig jaar werd de A1 in de kwartfinale uitgeschakeld door Chelsea A1. Het werd toen 1-0.

 

Maar de A1 heeft een grove verandering ondergaan. Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri zijn zomaar wat spelers die vorig jaar tegen Chelsea nog van de partij waren. Tegenover het doorschuiven van o.a. deze 3 naar het profvoetbal (Jong Ajax of Ajax 1), staat de aanwezigheid van een aantal spelers die vorig jaar nog tot de eerstejaars A behoorden, maar wel meededen tegen Chelsea.

 

Eén van hen is goalgetter Kaj Sierhuis (zie foto). De 18-jarige spits van Ajax A1 was vorig seizoen goed voor liefst 38 treffers, ook dit seizoen heeft Sierhuis het vizier op scherp. De jongeling staat dit seizoen alweer op 6 doelpunten. 

 

Buiten Sierhuis om heeft de A1 nóg meer wapens. Ze hebben de individuele klasse van spelers als Ché Nunnely, Mees de Wit en Justin Kluivert, maar er is ook weer de beschikking over een aantal verloren zonen. Carel Eiting en Deyovaiso Zeefuik zijn normaal gesproken namelijk spelers van Jong Ajax, maar versterken de A1 voor deze wedstrijd. Ook Matthijs de Ligt, die vorige week tegen Willem II zelfs al debuteerde in Ajax 1, maakt voor deze wedstrijd de terugstap naar Ajax A1.

 

De wedstrijd wordt afgewerkt in IJsland, op het complex van tegenstander Breidablik. De wedstrijd begint om 18.00u Nederlandse tijd. 

FullSizeRender-13.jpg

Kaj Sierhuis is één van de spelers die Ajax A1 bij de hand moeten nemen tegen Breidablik.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.