Ajax zonder geroemde debutanten tegen PEC

Gepubliceerd op 23 september 2016 om 20:10

Ajax neemt het morgenavond tegen PEC Zwolle op zonder haar geroemde debutanten. Het drietal meldt zich maandag bij Jong Ajax.

Ajax was weer Ajax. Het spel was frivol, attractief en werd dik gewonnen van Willem II. Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri en in iets mindere mate Frenkie de Jong, hadden een belangrijk aandeel in de klinkende bekerzege. Morgenavond tegen PEC ontbreken zij echter. Ze spelen daarom nu op maandagavond met Jong Ajax tegen FC Oss, de ploeg die gisteravond werd uitgeschakeld in de beker door Feyenoord.

 

Tegenover de absentie van de drie toptalenten, staat de terugkeer van het vijftal Veltman, Klaassen, Traoré, Gudelj en Dijks. Deze vijf - normaal gesproken basisspelers - kregen tegen Willem II rust.

 

De wedstrijd tegen PEC Zwolle begint om 19.45u. De vorige keer dat Ajax thuis tegen PEC speelde, won het met 3-0. Die wedstrijd toen stond vooral in het teken van het overlijden van Johan Cruijff. De nummer 14 stierf een aantal dagen voordat duel, aan de gevolgen van longkanker.

 

De volledige selectie:

FullSizeRender-23-1.jpg 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.