Debutantenfestival bij Ajax - Willem II

Gepubliceerd op 21 september 2016 om 23:21

Het was vanavond een waar debutantenfestival bij Ajax - Willem II. Naast Matthijs de Ligt debuteerde nog twee spelers.

Nadat in de loop van de dag bekend was geworden dat Ajax zou gaan starten met Matthijs de Ligt in de basis, waren de supporters sowieso al verzekerd van minimaal één debutant. Met Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong kon dat aantal nog gaan oplopen tot maximaal drie.

 

Het debuut van De Ligt kreeg al in de 26e minuut wat een debuut bij Ajax 'hoort' te hebben. Uit een corner van Hakim Ziyech kopte de net 17-jarige mandekker de 2-0 binnen. Hiermee is hij niet de jongst scorende Ajacied ooit (Die eer blijft staan op naam van Clarence Seedorf), wel is De Ligt de jongst scorende debutant. Dat record neemt hij af van jonge routinier Jaïro Riedewald.

 

In de 71e minuut was debutant nummer twee een feit. Abdelhak Nouri, die als een enorm groot talent wordt bestempeld, verving Hakim Ziyech. Ook Nouri bekroonde zijn debuut met een goal. Eén minuut voor tijd scoorde hij uit een vrije trap de 5-0.

 

De enige debutant die niet scoorde was Frenkie de Jong. De zeer getalenteerde middenvelder, die vorig jaar overkwam van Willem II, maakte nu (uitgerekend) tegen de Tilburgers zijn debuut. Dat is een bekroning voor zijn sterke spel in Jong Ajax. De Jong verving Riechedly Bazoer.

 

FullSizeRender-12-2.jpg

Matthijs de Ligt debuteerde in de basis én met een goal.

 

FullSizeRender-3-3.jpg

Ook Jong Ajax-middenvelders Frenkie de Jong en Abdel-

hak Nouri debuuterden. De laatsgenoemde bepaalde 

de eindstand op 5-0.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.