Bosz geeft Ziyech uitbrander: "Je leidt veel te veel balverlies!"

Gepubliceerd op 20 september 2016 om 19:11

In de rust van Heracles Almelo - Ajax heeft Hakim Ziyech een flinke uitbrander gekregen. De Marokkaan zo teveel balverlies leiden.

Dit meldt Chef-Voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen. Peter Bosz zou in de rust hard hebben uitgehaald naar zijn pupil die, net als midweeks tegen Panathinaikos, ook op het Almeloëse-kunstgras ongelukkig speelde. 

 

De reden voor de uitbarsting van Bosz was het vele balverlies van de creatieveling. Ziyech kon geen potten breken, al maakte hij nog bijna z'n eerste doelpunt als Ajacied. Na een afgeslagen voorzet besloot Ziyech te schieten, maar zijn harde doelpoging werd geblokt door Mike te Wierik. 

 

Na z'n uitbarsting in de rust besloot Bosz in de 2e helft Ziyech te wisselen. De jonge Deen Kasper Dolberg kwam in de spits, en Bertrand Traoré ging naar rechts. Toeval of niet, vlak na de wissel van Ziyech was het Klaassen die Ajax op voorsprong bracht. Ajax won uiteindelijk met 0-2.

 

Dat Ziyech weer tegen viel was volgens vele Ajaxsupporters en kenners niet alleen hemzelf aan te rekenen. Zij vinden namelijk dat Bosz Ziyech in eenzelde rol als bij FC Twente moet posteren. Bosz geeft op zijn beurt aan dat Ziyech ook is gehaald voor middenveld, maar dat hij op dit moment het best tot zijn rechts komt als valse rechtsbuiten. Anders zou de balans op het middenveld namelijk zoek raken. Maar ja, als je iemand haalt voor het middenveld, dan is het misschien ook slim om hem daar neer te zetten. Dat gaat dan waarschijnlijk ten koste van de goede vorm verkerende Gudelj, maar topsport is nu eenmaal hard.

 

Op welke positie zie je Hakim Ziyech het liefst? Breng hier je stem uit. 

 

FullSizeRender4-2.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.