"Als hij 25 was, dan zou hij eerste spits zijn."

Gepubliceerd op 11 september 2016 om 11:55

Peter Bosz windt er geen doekjes om: Als Kasper Dolberg 25 was (i.p.v. 18), dan zou hij dé spits van Ajax zijn. Hij legt uit waarom dat nu niet het geval is.

In gesprek met het AD zegt Bosz: "Als hij 25  was, dan zou hij mijn vaste spits zijn. Maar je moet heel voorzichtig zijn met zo'n jongen. Vorig jaar was de kritiek op hem bijvoorbeeld dat hij te weinig energie in zijn trainingen legde. Maar hij heeft nu wel echt een omslag gemaakt." 

 

Ook de rede dat Bosz hem rustig brengt wordt toegelicht: "Kasper is heel introvert, volgens zijn ouders zegt hij thuis ook helemaal niets. Hij is een groot talent, maar we moeten echt rustig aan doen met hem. Je kunt wel denken: hij speelt goed, stel hem elke wedstrijd op en we zien wel waar het schip strandt. Dat doen we dus niet, want dan maak je zo'n jongen kapot." 

 

Of Dolberg vandaag ook in de basis staat is daarom nog maar de vraag, na de komst van Ziyech is het namelijk goed mogelijk dat hij rechtsbuiten start. Hierdoor zal Traoré waarschijnlijk in de spits starten. Althans, dat zegt de vermoedelijke opstelling.

 

FullSizeRender-1-3.jpg

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.