Akkoord over Ziyech lijkt kwestie van tijd

Gepubliceerd op 29 augustus 2016 om 10:17

In een rap tempo is Ajax bezig Hakim Ziyech aan zich te binden. Waar de Amsterdammers eerder niets voelde voor de komst van Ziyech, is na het crisisberaad vol doorgeschakeld richting FC Twente.

Daadkracht was geboden, want Ziyech was persoonlijk al akkoord met het Fenerbace van Dick Advocaat. En Marc Overmars blijkt over die daadkracht te beschikken. Fener is inmiddels afgehaakt, omdat ze er niet uitkwamen met Twente. Hierdoor is de deal in een stroomversnelling gekomen.

 

Ook wat betreft het ego van Ziyech zijn alle plooien glad gestreken. Het was namelijk ernstig de vraag of de Marokkaan nog wel naar Ajax wilde komen, aangezien hij in een eerder staium nog was gepasseerd. Maar toen Overmars en Bosz de denkwijze van Ajax toelichte was ook dit probleem gefixed. Die denkwijze was namelijk dat Ajax liefst 9 middenvelders bezat voor 3 posities. Daar lijkt nu verandering in te komen, aangezien er voor Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Lasse Schöne de nodige belngstelling bestaat. Dat maakt de weg vrij voor de komst van de creatieve middenvelder, die ook tijdens het crisisberaad naar voren werd geschoven als transfertarget.

 

De verwachting is dan ook dat de transfer vandaag of morgen zal worden afgerond. Waar Voetbal International gisteren al melding maakte van een persoonlijk akkoord tussen Ajax en Ziyech, was dit op dat moment nog niet het geval. Dat persoonlijk akkoord gaat er vandaag sowieso wel komen, het akkoord tussen de clubs dus wellicht nog niet. 

 

Er zit namelijk een gat van van zo'n vier miljoen tussen het bod van Ajax en de vraagprijs van Twente. Ajax heeft de onderhandelingen geopend met een bod van 8 miljoen. Twente wilde aanafhankelijk zelfs 15, maar dat lijken de Tukkers sowieso uit hun hoofd te kunnen zetten. De verwachting is dat clubs elkaar vinden rond de 11 miljoen. Maar dat de clubs tot een akkoord gaan komen, lijkt een formaliteit. 

 

IMG_4500-2.jpg

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.