4 Ajacieden bij definitieve selectie Oranje

Gepubliceerd op 26 augustus 2016 om 14:33

Bondscoach Danny Blind heeft 4 Ajacieden opgenomen in zijn selectie voor de eerste kwalificatieduels in aanloop naar het WK van 2018. Oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt.

Op de bijbehorende persconferentie gaf Blind uitleg over het ontbreken van de ervaren spits. Hij zei dat Vincent Janssen de eerste spits van Oranje is, Luuk de Jong en Bas Dost zijn de tweede en derde spitsen achter Janssen. De rede daarvan is dat Blind graag een pinchhitter op de bank heeft zitten. Een dergelijke rol acht de keuzeheer voor Huntelaar ondenkbaar, iets dat hij ook in een gesprek heeft toegelicht.

 

De 4 Ajacieden zijn Joël Veltman, Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Davy Klaassen. Ten opzichte van de voorselectie zijn Mitchell Dijks en Jaïro Riedewald afgevallen. En dat terwijl hij van de wél geselecteerde Ajacieden misschien wel het best in vorm verkeerd. Maar, zo liet Blind weten, kijkt hij niet alleen naar huidige vorm, ook het potentieel is van belang. 

 

Dan was er nog de vraag wie er onder de lat zou staan tegen Zweden en in het oefenduel met Griekenland. Waar het voorheen een uitgemaakte zaak was - Jasper Cillessen was onomstreden - gaf Blind nu aan dat er wellicht iets veranderd is in de hiërarchie: "We hebben meerdere mogelijkheden wat betreft de keepers. Het is geen uitgemaakte zaak meer. Ik ben bijvoorbeeld prettig verrast door Maarten Stekelenburg, die in goeden doen is, op een goed niveau."

 

Zie hier de volledige selectie van Oranje:IMG_4489-1.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Timo
6 jaar geleden

Geen Riedewald echt onbegrijpelijk