Boilesen vindt nieuwe club: "Ik weet zeker dat dit de juiste keuze is voor mijn carrière."

Gepubliceerd op 25 augustus 2016 om 17:13

Voormalig Ajacied Nicolai Boilesen heeft een nieuwe club gevonden. De linksachter vertrok deze zomer transfervrij bij Ajax.

In het seizoen 2014-2015 droeg de 24-jarige Deen nog regelmatig de aanvoerdersband bij afwezigheid van Niklas Moisander, maar afgelopen jaar speelde Boilesen geen minuut. De regel bij Ajax voor spelers met een aflopend contract is namelijk: bijtekenen óf vertrekken. Boilesen deed geen van beide, waardoor hij in hetzelfde parket, als eerder, Miralem Suljemani. Zelfs voor Jong Ajax maakte Boilesen geen minuten, iets dat toenmalig coach Jaap Stam erg jammer vond.

 

Bij Kopenhagen zijn ze erg trots dat ze de Deens-international vast hebben kunnen leggen: "Nicolai is een extreem goede voetballer met veel intelligentie en een goede techniek. Hij heeft bovendien internationale ervaring opgedaan bij Ajax en het Deense nationale elftal. We zijn trots dat de beste Deense spelers voor Kopenhagen willen spelen." Aldus directeur Anders Hørsholt.

 

Maar het meest gelukkig met de deal, is Boilesen zelf: "FC Kopenhagen is een grote club die ook internationaal veel aanzien geniet. Ik weet dat ik nog veel werk te verzetten heb om mijn beste niveau te halen. Ik kijk er enorm naar uit om hier te beginnen. Ik weet zeker dat dit de juiste keuze is voor mijn carrière."

In 2010 haalde Ajax Boilesen voor circa 1 miljoen euro op bij Bröndby IF. Boilesen speelde mede door blessureleed slechts 52 wedstrijden in Ajax 1. Hij werd 4x kampioen met Ajax.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.