De Jong wilt zelf naar Ajax, maar gaat naar PSV...

Gepubliceerd op 19 augustus 2016 om 12:19

Een kleine nachtmerrie lijkt steeds meer werkelijkheid te worden: Siem de Jong naar PSV. Newcastle United heeft ingestemd met een verhuur naar de Eindhovenaren en De Jong wil zelf ook. Maar hoe heeft het zover kunnen komen?

 
Tegenover het Algemeen Dagblad doet De Jong een boekje open over zijn terugkeer naar Nederland. De Jong geeft aan dat hij het liefst naar Ajax was teruggekeerd, maar dat de Amsterdammers geen interesse hadden: "Ik heb Ajax de eerste optie gegeven en hoop nu aan de slag te kunnen gaan bij PSV." 
 
Ook broer Luuk heeft een belangrijke rol gespeeld. Het is namelijk een lang gekoesterde wens van de broers om samen te spelen voor een club. Bovendien is De Jong bij PSV verzekerd van Champions League-voetbal. Iets waar Ajax zich nog voor hoopt te kwalificeren.  
 
Desalniettemin begrijpt De Jong het gevoel van het Ajax-publiek: "Natuurlijk snap ik de gevoeligheden bij deze stap. Maar het is voor mijn gevoel open en eerlijk gegaan. Ik heb eerst gekeken of Ajax geïnteresseerd was deze zomer. Dat vond ik de juiste weg op het moment dat je met mijn achtergrond open staat voor een terugkeer naar Nederland. Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. De opleiding doorlopen, het eerste gehaald, vier keer kampioen geworden, aanvoerder geweest. Ik daar ook meteen open kaart over gespeeld met PSV toen die het eerste contact legden. Bij PSV respecteerden ze dat ik Ajax de eerste optie wilde geven."
 
Wij denken dat De Jong toch zeker niet had misstaan op het huidige middenveld, of misschien zelfs als spits. Want wat voor Traoré geldt, had net zo goed voor De Jong kunnen gelden: Eén jaar op huurbasis, om vervolgens Cassierra en Dolberg klaar te stomen. Maar goed, Ajax heeft een andere keuze gemaakt. En PSV lijkt daar nu van te gaan profiteren.  

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.