Ajax zet vol in op Leon Bailey

Gepubliceerd op 18 augustus 2016 om 09:56

Op linksbuiten bij Ajax is de oogst dun gezaaid. Amin Younes lijkt relatief onomstreden, maar kampt met wat kleine blessures. Daley Sinkgraven speelde tegen Sparta en Roda op links, maar is eigenlijk een middenvelder. Dus zet Ajax nu vol in op de komst van Leon Bailey.

Voor Ajax is Bailey een oude bekende. In 2013 wilden de Amsterdammers hem namelijk ook contracteren, maar dat bleek een heel moeilijk verhaal. Bailey komt namelijk uit Jamaica en was op dat moment ook nog geen 18 (en dus minderjarig). Het was uiteindelijk AS Trenčín, de club van Tscheu La Ling, dat Bailey op amateurbasis vastlegde.

In 2015 maakte de Jamaicaan een mooie transfer naar het Belgische KRC Genk. Daar maakte Bailey al snel furore met zijn uitstekende dribbels, hoge sprintsnelheid en vele goals en assists. In 42 wedstrijden maakte hij 7 goals en gaf 11 assists. Daarom is het niet verwonderlijk dat Ajax opnieuw bij hem uitkomt.

Alleen zal Ajax nu veel dieper in het buidel moeten tasten: liefst 11 miljoen vraagt Genk, voor de Jamaicaan die nog tot medio 2020 vastligt. Maar aangezien Genk heeft aangegeven Bailey liever nog minimaal 1 jaar te willen behouden, is het logisch dat het 11 miljoen vraagt. Goed nieuws voor Ajax is de rol die vader en zaakwaarnemer Craig Butler speelt in dit alles. Hij wilt Bailey namelijk snel weg halen bij Genk. Ook Bailey zelf ziet maar verluid een transfer wel zitten, hij werd laatst namelijk uitgefloten door de fans en zou er nu wel klaar mee zijn.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.