Zivkovic op huurbasis naar FC Utrecht

Gepubliceerd op 16 augustus 2016 om 12:21

Richairo Zivkovic verkast op huurbasis naar FC Utrecht. De overgang is per direct en heeft een duur van 1 seizoen.

Zivkovic kwam in 2014 over van FC Groningen. Dat seizoen speelde hij 7 competitieduels voor Ajax, waarin hij 1x scoorde. Ook debuteerde hij in de Champions League. Maar voornamelijk speelde Zivko in Jong Ajax.

Vorig seizoen werd Zivkovic uitgeleend aan Willem II, maar dat werd geen succes. Hij keerde in de winterstop al terug bij Ajax. Deze voorbereiding kreeg Zivkovic een kans in Ajax 1, maar hij dacht zelf dat-ie alleen maar mee moest als veldopvulling. Vervolgens stuurde hij aan op een transfer. En nu is er nu dus gekomen.

Bij FC Utrecht treft hij met Erik ten Hag een trainer die de naam heeft goed te kunnen werken met de zogenaamde 'bad boys'. Zo kreeg hij bij Go Ahead Eagels Quincy Promes op de rails, bij Utrecht deed Ten Hag hetzelfde met Nacer Barazite. En aan Zivkovic kleeft toch ook een beetje de reputatie van een lastige jongen. Al is dat slechts berust op de 2x dat hij te laat kwam bij Ajax.

Kortom: Alle omstandigheden zijn gunstig en met Haller treft Zivkovic een balvaste medespeler, waar hij dan zelf lekker omheen kan spelen. En zo zijn goals mee kan pikken. Succes daar!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.