Stekelenburg (eindelijk) weer in de schijnwerpers

Gepubliceerd op 15 augustus 2016 om 13:55

Er zullen maar weinige zo goed terugkijken op afgelopen voetbalweekend als Maarten Stekelenburg. De kersverse doelman van Everton debuteerde gisteren zeer succesvol voor z'n nieuwe club, en komt nu waarschijnlijk ook weer in beeld voor Oranje.

De wedstrijd tegen Tottenham Hotspur bracht de nodige oud-Ajacieden met zich mee. Bij Everton stond Stekelenburg dus op doel, maar ook z'n coach heeft een Ajax verleden: Ronald Koeman. Bij de Spurs vormde Toby Alderweireld en Jan Vertonghen het centrum, en stond Christian Eriksen links op het middenveld. De overige Nederlanders, Michel Vorm en Vincent Janssen, begonnen op de bank.

De wedstrijd tussen Everton en Tottenham, die eindigden in 1-1, zal voor Stekelenburg wellicht wel de boeken ingaan als de wedstrijd van de ommekeer. Na een 1e helft waarin De Steek weinig te doen had, kreeg hij de 2e helft de kans om zich te onderscheiden. Allereerst was er een dot van een kans voor de spits van het Nederlands Elftal, Vincent Janssen, gevolgd door een knappe redding van Stekelenburg. Zijn tweede belangrijke redding was nóg mooier dan de eerste, en deed zelfs denken aan de redding op het schot van Kaká op het WK 2010. Het was de Argentijn Erik Lamela die Stekelenburg zwaar op de proef stelde, maar de Nederlander doorstond die proef dus feilloos.

Mocht Stekelenburg deze vorm een paar wedstrijden vasthouden, dan komt ook het Nederlands Elftal weer in zicht. Want laten we eerlijk zijn: Jasper Cillessen heeft bewezen een uitstekende doelman te zijn, maar staat nu eigenlijk stil in zijn ontwikkeling. Jeroen Zoet - op dit moment tweede doelman van Oranje - is Cillessen geëvenaard of misschien zelfs al voorbij. Maar qua uitstraling stellen beide mannen niet bijster veel voor. Iets dat weer in het voordeel spreekt van Stekelenburg. Want wanneer je deze 1.97 meter lange doelman ziet staan, dan staat er ook écht wat. Kortom: Als Stekelenburg deze vorm vast weet te houden, dan is hij serieuze kandidaat om weer de nummer 1 van Oranje te worden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.