Antiheld Nick Viergever is de belichaming van de comeback

Gepubliceerd op 21 april 2017 om 19:56

Nick Viergever straalt eigenlijk in alles de antiheld uit. De verdediger heeft nou eenmaal nietbhet meest imposante voorkomen. Viergever is geen bikkelharde verdediger zoals bijvoorbeeld Giorgio Chiellini, maar ook geen sierlijke, voetballende verdediger als Jan Vertonghen.

 

En toch, ondanks zijn hele attitude, was Nick Viergever de held tegen Schalke 04. Hij was de man die een signaal afgaf van 'Naar voren, het kan nog'. Als gelegenheidslinksback speelde Viergever een prima wedstrijd. Ondanks zijn verloren kopduel, waar de 3-0 uit volgde.

 

Normaal gesproken nemen Ajax-supporters zo'n fout Viergever extra kwalijk. Sinds zijn overgang van AZ, had hij tot dit seizoen zelden kunnen overtuigen. Dit seizoen is Viergever echter een hele betrouwbare factor, in het hart van de moeilijk te kloppen Ajax-defensie. Hierdoor heeft hij wat meer krediet afgedwongen bij het publiek.

 

En dat krediet is alleen gegroeid na afgelopen donderdag. Over zijn 'fout' bij de 3-0 sprak niemand meer. Dat Viergever de belichaming van de onwaarschijnlijke comeback werd, hadden weinigen vooraf voorzien. Viergever bleef maar gaan en kon na zijn cruciale treffer zelfs amper nog lopen.

 

Antiheld Nick Viergever is dit seizoen goud waard voor Ajax. Want ook zijn treffer tegen Legia Warschau mogen we niet vergeten. Dat de 27-jarige verdediger nog altijd wacht op een contractaanbieding van Ajax (zijn contract loopt eind volgend seizoen af), is eigenlijk onbegrijpelijk. Juist bij Ajax, waar al genoeg technisch fluwelen voetballers rondlopen, heb je zo af en toe een speler als Viergever nodig. Eentje die meer op mentaliteit dan op talent doet. Dat schort er namelijk bij de technisch fluwelen voetballers nog al eens aan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.