Oranje wint mede dankzij doelpunt Klaassen

Gepubliceerd op 7 oktober 2016 om 22:14

Het Nederlands Elftal heeft vanavond in De Kuip de tweede WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Tegen Wit-Rusland werd het 4-1, mede door een doelpunt van Ajacied Davy Klaassen.

T.o.v. de vorige interland, tegen Zweden (1-1, red.), wijzigde bondscoach Danny Blind zijn elftal op twee plaatsen. PSV-doelman Jeroen Zoet was vervangen door oud-Ajacied Maarten Stekelenburg, die bij zijn huidige club Everton laat zien in goede vorm te verkeren. De rechtsbackpositie werd nu ingevuld door Feyenoorde Rick Karsdorp, die de geblesseerde Daryl Janmaat verving en de voorkeur kreeg boven Joël Veltman. Dit hield in dat Davy Klaassen de enige Ajacied in de basis was.

 

Gelukkig waren er nog wel genoeg oud-Ajacieden te bewonderen. Zo was het Quincy Promes, ooit in weggestuurd in de Ajaxopleidng, die Oranje al vroeg op voorsprong zette. Op aangeven van spits Vincent Janssen vond Promes tussen drie paar Wit-Russische benen het net: 1-0.

 

Oranje speelde redelijk tot goed en was dan ook niet van plan het bij 1-0 te laten zitten. Uit een vrije trap van aanvoerder Wesley Sneijder leek Virgil van Dijk de 2-0 al te maken, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd voor vermeend buitenspel.

 

Toch kwam die 2-0 er alsnog. Een hoekschop van Sneijder werd door een Wit-Russische verdediger weggewerkt tot buiten de zestien, maar daar stond Promes te wachten. De aanvaller van Spartak Moskou dacht niet na en nam de bal in één keer op z'n pantoffel. Door opnieuw een woud van benen verdween de bal in het doel, zo had Oranje haar verdiende goal te pakken.

 

2-0 was ook de ruststand, maar vrijwel direct na rust kwamen de Wit-Russen met een aansluitingstreffer. Vanaf de achterlijn werd de bal knap voorgetrokken, en middenvelder Rico maakte dit buitenkansje dankbaar af. Zo werd Stekelenburg bij z'n rentree in de nationale ploeg toch gepasseerd.

 

Maar Wit-Rusland kreeg geen mogelijkheid om te denken aan een gelijkmaker. De schot van Janssen belande namelijk op de paal, waarna Klaassen attent was en de 3-1 liet aantekenen. Vanaf dat moment leken de Wit-Russen hun lot te accepteren en werd Oranje het voetballen niet heel moeilijk meer gemaakt.

 

Uiteindelijk tekende Vincent Janssen hoogstpersoonlijk voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een te korte pass van een Wit-Rusische middenvelder, nam de spits de bal met z'n buitenkant mee langs zijn directe tegenstander. Hij versnelde nog een meter of vijf, om vervolgens verwoestend uit te halen. De bal verdween heerlijk in de linkerbovenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

 

Door deze overwinning is Nederland koploper in de poule, maar aanstaande maandag wacht er een erg moeilijk duel. Dan komt namelijk Frankrijk naar de Amsterdam ArenA. Het Nederlands Elftal zal het dan een stuk lastiger krijgen dan vandaag, maar kan wel teren op wat zelfvertrouwen na de goede overwinning van vanavond. 

 

Klik hier voor een samenvatting van Nederland - Wit-Rusland.

FullSizeRender2-2.jpg

Davy Klaassen was verantwoordelijk voor de 3-1.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.