“Sánchez voorziet Ajax van vechtersmentaliteit”

Gepubliceerd op 26 september 2016 om 12:33

Het is eind juli als Ajax de komst van twee Colombiaanse talenten wordt aankondigt. Mateo Cassierra en Davinson Sánchez komen over van respectievelijk Deportivo Cali en Atlético Nacional. Waar Cassierra vrijwel gelijk aansluit, geldt dit voor Sánchez niet. Hij speelt met zijn club namelijk nog de finale van de Copa Libertadores. De Champions League van Zuid-Amerika. En, die winnen ze. Op je 20e (als basisspeler) de Copa Libertadores winnen, dat is knap.

 

Wanneer Cassierra in de eerste wedstrijd van het seizoen - op Het Kasteel, tegen Sparta - in de basis staat, is Sánchez nog in Colombia. De kersverse winnaar van de Copa Libertadores en meldt zich de week daarop bij Ajax. De bewuste middag op Het Kasteel maakt Cassierra zijn eerste goal, en Ajax wint met 1-3. 

 

Vervolgens meldt Sánchez zich in Amsterdam, waar hij debuteert bij de beloften. In Jong Ajax vormt de Colombiaan een ijzersterk duo met Matthijs de Ligt, iets dat door Focus On Ajax al eerder werd omgeschreven als hét verdedigingsduo van de toekomst. Alleen, hoe lang blijft Sánchez nog bij Ajax?

 

Meestal vertrokken goede spelers vrij snel weer uit Amsterdam, maar om nu te stellen dat Sánchez Ajax aan het eind van het jaar alweer verlaat, is misschien té voorbarig. Toch zit de kans er dik in. In bijvoorbeeld Engeland zijn ze dol op spelers van het kaliber Sánchez. En geef ze eens ongelijk. 

Schermafbeelding2016-09-26om123203-1.png

Sánchez brengt iets met zich mee, dat nog niet aanwezig was in de selectie. Bosz noemt dat ‘specifieke kwaliteiten’. Sánchez is razend snel, ontzettend sterk en een echte killer. De Colombiaan stelt zichzelf elke wedstrijd het doel om de tegenstander’s spits op te vreten, te vermorzelen. Sánchez is een waar beest in het veld. Bovendien deinst-ie er niet voor terug om een bal het stadion uit te schieten, iets dat o.a. Joël Veltman nog wel eens nalaat. 

 

Hiermee zeggen we niet dat Sánchez niet kan voetballen, absoluut niet zelfs! De Colombiaan is juist een zeer moderne verdediger. Dat maakt hem ook nuttig in het Ajax-systeem. Wanneer Sánchez namelijk elke bal de tribunes in zou rammen, zou hij allang geen basisplaats meer hebben. Maar, dat doet hij niet. Hij is door zijn enorme sprintsnelheid juist zeer geschikt voor het Ajax-systeem. Verdedigers spelen bij Ajax traditioneelgetrouw namelijk met veel ruimte in de rug, tegenstanders leggen dan ook dikwijls een balletje achter de defensie neer.  Alleen, elke spits wordt er door Sánchez lachend uitgelopen. Hij heeft nog geen tegenstander getroffen die sneller is. Dat is natuurlijk ook lekker verdedigen.

Schermafbeelding2016-09-26om123251.png

En, als Sánchez - net zoals zaterdagavond - ook aanvallend belangrijk kan zijn, dan is hij helemaal de held. Hij is in de lucht namelijk ook nauwelijks te kloppen, zowel aanvallend als verdedigend. Dit alles bij elkaar maakt Sánchez bij heel veel Ajaxsupporters geliefd. Hij voorziet dit Ajax namelijk van vechtersmentaliteit. Iets dat tot voor kort zelden tot niet aanwezig was.

 

Schermafbeelding2016-09-26om104644.pngDavinson Sánchez viert zijn eerste treffer voor Ajax, later zal hij er nog één maken.

 

Schermafbeelding2016-09-26om104710.pngZ'n 2e doelpunt viert-ie op Nouri-achtige wijze: Met de duimen naar de naam.

 

FullSizeRender-32.jpgDoor de bezoekers van Focus On Ajax werd Sánchez zaterdag tot matchwinner gekroond.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.