Vechten of vluchten?

Gepubliceerd op 4 september 2016 om 13:55

Ajax is een club van talenten. Heel veel, en heel grote talenten. Het nadeel van talenten is alleen dat ze meestal te maken krijgen met een terugval. In de meeste gevallen onvermijdelijk, maar het gaat er vervolgens om hoe je als talent met zo'n terugval omgaat. Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Kenny Tete zijn de talenten die op dit moment met zo'n terugval te maken hebben.

 

Bazoer, ongelofelijke potentie 

Opeens ging Ajax weer vol voor Hakim Ziyech. Deze verandering van gedachte kwam voort uit twee dingen: 1. Het Ajaxspel moest van een creativiteitsimpuls worden voorzien. 2. Er was interesse in een aantal middenvelders. Een naam die daarbij ontzettend vaak genoemd werd was die van Riechedly Bazoer. Bazoer is misschien wel de speler met de meeste potentie van de hele selectie, maar hij verloor eind vorig seizoen z'n basisplaats aan Thulani Serero. Toen dezelfde Serero begin dit seizoen werd teruggezet naar Jong Ajax leek de weg voor Bazoer open. Maar niets bleek minder waar, na een aantal slechte teamprestaties op rij gooide Bosz tegen Go Ahead Eagels zijn elftal op de schop. Eén van slachtoffers was Bazoer. Het middenveld bestond tegen de Eagels uit Jaïro Riedewald, Nemanja Gudelj en aanvoerder Davy Klaassen. 

 

IMG_4538-2.png

 

Toen Bazoer zich na de wedstrijd tegen Go Ahead bij Oranje meldde, kreeg hij van Voetbal International de vraag of hij na deadlindeday nog speler van Ajax zou zijn. De middenvelder antwoordde netjes dat er 'wat dingetjes speelde' maar dat je voor verdere vragen bij zijn broer (tevens zijn zaakwaarnemer) moest zijn. 

 

Zoals iedereen weet blijft Bazoer bij Ajax. En zo hoort het ook. Want het lijkt of iedereen de Bazoer van vorig seizoen is vergeten. Dat niemand zich zijn mooie en belangrijke goals tegen Feyenoord, De Graafschap en Vitesse herinnert. Gelukkig maar, juist daarom, dat Bazoer Ajacied blijft. Nu kan hij iedereen laten zien wat voor speler hij is. Maar makkelijk zal het niet worden, want de concurrentie is moordend. 

 

De échte Anwar

Ook voor El Ghazi bestaat de nodige interesse. Het Spaanse Valencia was bereid om de som van 12 miljoen euro direct neer te leggen. Maar de geboren Rotterdammer reageerde via z'n Twitter op geheel eigenwijze: "De media draaien weer overuren. Ik ook, maar dan bij Jong Oranje en Ajax! Door hard te werken wil ik het vertrouwen terug winnen en de echte Anwar laten zien. Ondanks dat het nu slechter met mij gaat bij Ajax wil ik helemaal niet weg bij de mooiste club van Nederland. Ik ben nog steeds in ontwikkeling en leer dagelijks bij, dus Ajax is voorlopig nog niet van mij af!" Een duidelijker statement dan dit kan El Ghazi niet maken. Hij liet ook op het veld gelijk weer van zich spreken. Weliswaar speelde hij met Jong Oranje gelijk, hij scoorde wel. De échte Anwar komt langzamerhand weer terug.

 

IMG_4537.png

 

Kenny Tete, indrukwekkende opmars

Voor Kenny Tete waren de eerste weken van het nieuwe seizoen ook niet echt een succes. Hij verloor zijn basisplaats namelijk aan Joël Veltman. Tete speelde in de voorbereiding op vorig seizoen Ricardo van Rhijn uit de basis, en was sindsdien niet meer weg te denken uit het elftal van toenmalig coach Frank de Boer. Hij kende een ijzersterk debuut in Oranje en speelde zich ook daar in de basis. Maar aan alles komt een eind, ook aan de indrukwekkende opmars van Kenny Tete. In het heenduel met Rostov verliest hij zijn basisplaats. Opvallend genoeg verschenen er over Tete géén berichten in de media over mogelijke transfers. Ook Tete blijft dus Ajacied. 

 

IMG_4539.png

 

Hoe getalenteerd Bazoer, El Ghazi en Tete ook zijn, ze zullen het moeilijk gaan krijgen dit seizoen. Het wordt voor alle 3 echt vechten voor je plek. De concurrentie is enorm, maar de kwaliteiten van deze talenten is dat ook. Zolang ze elke dag alles blijven geven en niet bij de pakken neer gaan zitten, zullen Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Kenny Tete hier alleen maar sterker uit terugkomen.  Het is sowieso al een positief teken dat ze bij Ajax blijven, en niet de vluchtroute kiezen. Of om met de worden van Peter Bosz te spreken: het wordt vechten of vluchten. Maar dit is stap 1, nu begint het vechten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jeroen
6 jaar geleden

Ze moeten echt voor hun kansen gaan vooral bazoer hij is echt een talent