Nog één keer Cillessen in dienst van Ajax (overzicht van z'n Ajaxcarrière)

Gepubliceerd op 23 augustus 2016 om 20:37

Waar velen al hadden verwacht dat hij, vandaag de dag, weg zou zijn bij Ajax, is niets minder waar. Dát Jasper Cillessen (27) naar FC Barcelona vertrekt staat vast, maar morgen verdedigd hij (naar alle waarschijnlijkheid) nog wel het doel van Ajax in de cruciale play-off tegen Rostov. Een overzicht van zijn tijd bij Ajax.

Voor circa 3,5 miljoen euro werd Jasper Cillessen in 2011 losgeweekt bij N.E.C. Kenneth Vermeer was de eerste keeper, maar Cillessen zou een eerlijke kans krijgen. Na twee seizoenen op de bank - Cillessen keepte vooral bij Jong Ajax - kreeg de Groesbeker eindelijk z'n kans. Vermeer beging de laatste tijd steeds meer blunders, zodanig dat Frank de Boer hem slachtofferde. Jasper Cillessen was vanaf nu de eerste doelman.

Hij oogde solide en rustig. Bovendien had hij Ajax, met enkele formidabele reddingen, een aantal punten en de landstitel opgeleverd. De ultieme beloning was zijn uitverkiezing voor het WK 2014, waar hij zelfs als eerste keeper actief was. Het was nog nooit voorgekomen dat een doelman in één seizoen actief was in de Jupiler League en op een WK. Aan het begin van het seizoen speelde Cillessen namelijk nog met Jong Ajax mee, thuis tegen Telstar.

Na het WK keerde Cillessen vol vertrouwen terug naar Ajax.Hij behield zijn sterke WK-vorm, en bekroonde dat aan het eind van het seizoen met de titel 'Ajacied van het Jaar'.

In de zomer erna was er zeer nadrukkelijke belangstelling van Manchester United voor Cillessen. Bij het United van toenmalig manager Louis van Gaal moest hij de opvolger van David De Gea worden, die zou namelijk naar Real Madrid vertrekken. Die deal ketste uiteindelijk af, waardoor Cillessen bij Ajax bleef.

Vorig seizoen was Cillessen weer één van de beste Ajacieden. Hij en zijn verdediging kregen slechts 21 tegengoals, het laagste aantal sinds Maarten Stekelenburg. Weer werd Cillessen gekroond tot Ajacied van het Jaar. Hij had prachtige reddingen tegen o.a. ADO, PSV en Feyenoord, was de stabiele factor achterin en ontpopte zich meer en meer als leider.

Maar Jasper Cillessen gaat Ajax dus verlaten. Naar verwachting keept hij morgen (woensdag, red.) zijn laatste wedstrijd in dienst van de hoofdstedelingen. Donderdag wordt Claudio Bravo gepresenteerd bij Manchester City, vervolgens wordt Cillessen (waarschijnlijk) vrijdag gepresenteerd bij Barça. Het is een prachtige stap, die maar weinigen gegeven is. Jasper, bedankt voor de mooie jaren en veel succes!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.