Jairo Riedewald, jonge routinier

Gepubliceerd op 18 augustus 2016 om 12:47

Hij stond er als een routinier. Straalde rust uit, zette medespelers neer. En kon zelf ook excelleren in de wedstrijd tegen FK Rostov. We hebben over Jairo Riedewald, de jonge routinier die zich steeds meer als leider profileert.

Het is niet iedereen gegeven: debuteren bij een 0-1 achterstand, om vervolgens 2x te scoren en Ajax de overwinning te bezorgen. Jairo Riedewald deed het. Nu, nog geen 3 jaar verder, is Riedewald uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler. Iets dat ze bij Ajax al een hele poos wisten.

In de oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille experimenteerde Peter Bosz met Riedewald als verdedigende middenvelder. Dit pakte geweldig uit. Zo goed, dat hij in de eerste wedstrijd tegen PAOK weer als cvm speelde. Riedewald onderschepte, won zijn duels en had een zeer hoge pass-nauwkeurigheid.

Maar bij de start van de Eredivisie (tegen Sparta, red.) verscheen Riedewald weer als centraal verdediger. Net zoals tegen Roda. En dat is toch wel de beste positie voor hem.

Riedewald is een typische Ajax-voetballer, hij heeft ook veel weg van Frank Rijkaard. Maar de manier waarop Riedewald vorig- en dit seizoen speelt, heeft hem bij alle Ajacieden geliefd gemaakt. Typerend voor zijn spel zijn deze twee recente acties:
Zijn schitterende voorassist tegen Roda JC: Met een hoge pass pass door het hart van de defensie, bereikte Riedewald Klaassen. Klaassen gaf handig af op Dolberg, die de 1-0 scoorde. Een goal zoals Peter Bosz ze graag ziet. Direct voetbal en in 2 passen een speler in scoringspositie brengen.
De Zidane-beweging tegen Rostov: in de tweede helft dreigt Gudelj zichzelf vast te lopen, maar Riedewald neemt de bal handig over. Alleen, nu staat hij zelf tussen twee man. Hij voert een Zidane uit, en stuurt twee Russen het bos in. Ajax houdt balbezit, met dank aan Riedewald.

Riedewald manifesteert zich ook steeds meer als leider. Helemaal sinds hij met Davinson Sánchez centraal staat. Hij stuurt de hele achterhoede aan en bemoeit zich ook steeds hardnekkiger met het aanvalsspel. Riedewald is de jonge routinier van Ajax, die toch alweer 3 seizoenen meeloopt. Als Riedewald zich dit seizoen zo door blijft ontwikkelen en zich in de basis bij Nederlands elftal speelt, dan kan Riedewald wellicht volgend jaar al een transfer maken. Al moeten we als Ajaxsupporters vooral hopen dat Riedewald nog lang behouden blijft.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.