Zivkovic velt Almere City met hattrick

Gepubliceerd op 12 augustus 2016 om 22:39

Jong Ajax heeft onder leiding van een ontketende Richairo Zivkovic de twee competitiewedstrijd winnend afgesloten. Op bezoek bij Almere City werd er met klinkende cijfers gewonnen: 1-4.

Na een klein half uur, waarin Ajax beter was, opende Zivkovic de score. Op aangeven van Abdelhak Nouri, die samen met Pelle Clement en Frenkie de Jong het middenveld vormde. Jong Ajax zat op rozen! Een kleine 10 minuten later was het andermaal Zivkovic die scoorde. Na een steekpass van Vaclav Cerny kwam Zivko uit in een moeilijke hoek, maar maakte hij het op schitterende wijze af. Hij schoot de bal namelijk via de onderkant van de lat tegen de touwen; 0-2!

Voor de verandering draaide Zivkovic en Cerny de rollen bij de 0-3 een keer om. Dit keer was het namelijk Zivkovic die de assist voor zijn rekening nam, Cerny (en Jong Ajax) mochten een doelpunt bijschrijven. Het slotakkoord was opnieuw voor de beste man van het veld: Richairo Zivkovic. Hij bekroonde zijn sterke optreden met een welverdiende hattrick.

Een kleine vermelding mag er ook nog zijn voor een speler van de gastheren. Het was namelijk Gaston Salasiwa die met een prachtig doelpunt nog een eretreffer liet aantekenen. Dat was vooral een teleurstelling voor doelman Onana, en zijn verdediging (Zeefuik, De Ligt, Eiting en Lartey Sanniez). Die op deze avond zeker een clean sheet verdiend hadden.

Desalniettemin was het een mooie avond voor Jong Ajax, dat in ieder geval het goede voorbeeld gaf aan Ajax 1. En natuurlijk ook mooi dat Zivkovic en Cerny op deze manier hun voeten laten spreken, en niet bij de pakken neer te gaan zitten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.